25 Април 2024 г. Четвъртък

Аржентина се издъни на старта на Копа Америка

2011-07-02 06:37:48
Аржентина започна по изключително неубедителен начин участието си на домакинския турнир Копа Америка.

"Гаучосите" откриха старта на надпреварата с мач срещу един от слабаците в Южна Америка - Боливия. Срещата между двата страни завърши при резултат 1:1, като за равенството могат да съжаляват гостите, които имаха преднина от един гол малко преди края на срещата.

Двубоят се игра на "Естадио Суидад Ла Плата" в едноименната провинция в Буенос Айрес и бе от Група "А" на надпреварата.

Боливийците първи откриха резултата в мача чрез попадение на Едвалдо Рохас в 48-ата минута, но все пак "Гаучосите" стигнаха до равенството след сравнително късен гол на Кун Агуеро.


Домакините съвсем логично започнаха по-добре мача и владееха топката повече от своя противник, който отстъпва доста по класа на Аржентина.

През първите 30 минути играта бе доста накъсана и не се създадоха кой знае колко опасни положения и пред двете врати, тъй като топката се разиграваше предимно в средата на терена и футболистите на двата тима доста често фаулираха своите съперници.

Все пак обаче пред Карлос Тевес се откри не лошо положение да открие резултата в началото на срещата, но неговият удар с глава не бе точен и топката излезе в аут.

Като цяло през първото полувреме домакините имаха няколко добри голови положения, които обаче бяха пропиляни с лека ръка.

Нападателят на Наполи Езикел Лавеци имаше страхотна възможност пред себе си. Той проби в наказателното поле на гостите, но ударът му бе доста неточен и излезе в аут.

До края на частта Карлос Тевес също имаше добър шанс да вкара, след като получи хубав пас от Меси, но ударът му бе спасен от стража на боливийците.

Не може да не се отбележи, че през първото полувреме Естебан Камбиасо също пропусна доста добро голово положение, след като бе намерен на добра позиция в пеналта.

В крайна сметка двата тима завършиха първото полувреме при нулево равенство.

Второто полувреме започна по-добре за домакините от Аржентина, които притиснаха своя противник.

Въпреки това обаче, първият гол падна в тяхната врата. Едвалдо Рохас шокиращо изведе Боливия напред в резултата в 48-ата минута.

В ситуацията той бе с гръб към вратата на домакините и отправи удар с пета, след което Серхио Ромеро не се намеси подобаващо и топката влезе в аржентинската врата.

Eвер Банега, който бе на голлинията, също сгреши елементарно и позволи топката да премине във вратата на неговия отбор.

След като отбелязаха попадение, боливийците заиграха с още по-голяма увереност и имаха прекрасен шанс да направят резултата 2:0, но Морено пропиля страхотно положение, след като бе излязъл сам срещу Ромеро.

Селекционерът на "Гаучосите" Серхио Батиста взе мерки и пусна в игра нападателя на Атлетико Мадрид Кун Агуеро.

Той раздвижи играта на Аржентина и резултатът не закъсня - в 76-ата минута Агуеро вкара страхотен гол с удар от въздуха, за да изравни.

Голям принос за гола има и Николас Бурдосо, който му свали топката с гърди и му позволи да изпълни удара. До края на мача повече попадения нямаше и резултатът се запази.

Днес от 21:30 часа българско време ще се играе и втория мач от Група "А" между отборите на Колумбия и Коста Рика.

АРЖЕНТИНА - БОЛИВИЯ 1:1
[0:1] Едвалдо Рохас 48'
[1:1] Kун Агуеро 76'

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Рохо, Габи Милито, Бурдисо, Санети, Камбиасо (46 - Ди Мария), Масчерано, Банега, Тевес, Меси, Лавеци (71 - Агуеро)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати