Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Юли 31
Начало arrow Политика arrow Отцепник от "Атака" получил заплахи за живота си

Отцепник от "Атака" получил заплахи за живота си

  Print E-mail
2011-06-23 14:57:07
източник: dnes.bg

Тримата депутати, напуснали ПГ на "Атака" – Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев, не са подавали декларации за пренасочване на държавната им субсидия. 

Следващата седмица тримата народни представители щели да подкрепят думите си с документи от Министерството на финансите, че не са декларирали принадлежност към друга партия, съобщи Пейчев. 

„Волен Сидеров да не плаче за субсидиите, те са още при него“, призова отцепникът от „Атака“ и добави: "Ще решим какво да правим със субсидията, след като зададем няколко въпроса към Волен Сидеров. От отговорите му ще преценим какво да правим". 

Огнян Пейчев съобщи, че след като е напуснал групата на "Атака", е получавал заплахи за живота си от различни телефонни номера. 

„Старият ми телефон е у друг човек, той ми се обади, че непрекъснато е получавал съобщения със заплахи за моя живот“, обясни депутатът.

Пейчев каза, че ще подаде жалба в полицията.

„Никой не може да ме рекетира, защото не съм клиент на съдебната система“, заяви още Пейчев, помолен да каже дали е бил принуждаван да подкрепи кабинета чрез заплахи за данъчни ревизии.

„Никога не съм бил рекетиран да давам гласа си за ГЕРБ и съм готов да застана на детектор на лъжата за това“, заяви и независимият депутат Димитър Колев, един от напусналите парламентарната група на РЗС.

Той беше категоричен, че никога и по никакъв повод не са му били предлагани пари от ГЕРБ. 
„Нямам бизнес от 12 години и се занимавам само с политика”, коментира Колев. 

Попитан с какви доходи живее, депутатът отговори, че се издържа от заплатата си, „която никак не е малка”.

Димитър Колев обясни, че е финансирал предизборната си кампания с дарители, както предвижда законът, а след това партията, към която се е записал, е направила отчет. 

Той не отговори дали е подавал декларация за принадлежност към друга политическа сила, към която да се прехвърля субсидията му, и препрати журналистите да попитат за това министъра на финансите Симеон Дянков.

По-рано днес лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че с призовки и спрени разследвания ГЕРБ държи независимите депутати. 

„Този, който е отговорен за това независими депутати да подкрепят ГЕРБ, не е финансовият министър Симеон Дянков, а вътрешният министър Цветан Цветанов със спрени призовки и разследвания”, отсече Командира. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?