Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 3
Начало arrow България arrow Лъчо Иванов спечелил 131 000 лв., но не декларирал всичко

Лъчо Иванов спечелил 131 000 лв., но не декларирал всичко

  Print E-mail
2011-06-16 19:37:07
източник: dnes.bg

Бившият лидер на столичната организация на ГЕРБ Лъчезар Иванов заработвал допълнително като консултант на застрахователна и охранителна фирма през 2009г. Част от хонорара на обща стойност 131 000 лв. бил преведен през 2010г., но някак странно бил отразен в данъчната му декларация в края на годината.

„Малките нарушения“ разкри сайтът Mediapool, който публикува ревизионния доклад на териториалната дирекция на НАП в София от април тази година.

До ревизията на Иванов се стигна след скандала миналата година, когато той се опита да спре излъчването на репортаж за негов приятел митничар.

След случая депутатът беше отстранен от постовете заместник-председател на парламента, председател на здравната комисия и на столичната организация на ГЕРБ.

Другата последица бяха данъчните проверки на митничари с големи имоти. Доходите на  Лъчезар Иванов също бяха проверени, като самата ревизия е започнала през ноември миналата година.

Проверката хвърля светлина върху съмненията около имотното състояние на депутата, които се появиха с публикуването на декларацията му от Сметната палата миналата година.

 

Тогава се разбра, че през 2009 г. той се е сдобил с къща за 200 000 лева, има заем за 149 947 лв. и е заработил от “друга стопанска дейност“ 120 750 лева.

Документът, с който разполага Mediapool, обяснява тази „стопанска дейност“ и отбелязва някой грешки при декларирането на доходите.

По договора с “Евроинс“ депутатът е извършвал медицински прегледи на кандидати за застраховане. От ревизионния акт обаче не става ясно в какво се изразява консултантската дейност към охранителната фирма.

Какви са „малките нарушения“?

Застрахователната компанията му платила два пъти по 5500 лв., след удържан данък от 450 лева. Хонорарите били преведени през март и юли 2010 година.

Лъчезар Иванов обаче не издал фактура на застрахователя и не декларирал парите. След ревизията на данъчните, приел констатираното нарушение и се подписал без забележки, отбелязват от Mediapool.

От консултантските услуги към охранителната фирма Иванов е получил близо 120 000 лв., заради които е трябвало да се регистрира по ДДС.

Иванов го е направил, но доста по-късно – 246 дни след законно установения срок, отбелязват от Mediapool. От НАП са установили, че депутатът има да внася 1100 лв.ДДС и лихви от над 110 лв. 

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?