25 Април 2024 г. Четвъртък

Хотелът на бъдещето: моделираш стаята с докосване

2011-06-14 04:57:20

Футурологът Иън Пиърсън описа хотелите на бъдещето в доклад за това как ще се променя с времето туризмът. Според него през 2030 година хотелските стаи сами ще се приспособяват към вкуса и навиците на всеки отделен гост, който ще може да пресъздаде мечтата си виртуално, съобщи "Дейли телеграф".

Според Пиърсън клиентите сами ще моделират пространството така, че да се чувстват в него като у дома си. Футурологът е на мнение, че стените трябва да бъдат с интерактивни сензорни дисплеи.

С тяхна помощ гостът ще може да зададе нужното му изображение, съчетано със съответните звуци и шумове, за да се окаже например със семейството си у дома или с приятели на брега на езеро. Ще може да се импровизира и обичайната работна обстановка в офиса, в предприятието.

Огромните видеостени ще могат да се превръщат лесно и във вътрешността на магазин, за да могат гостите на хотела да пазаруват, без да се налага да излизат от стаята си. Те ще могат и да проверяват цените на акциите и движението на борсата благодарение на допълнителни прозорци на монитора.

Според Пиърсън всички предмети в хотелските стаи ще бъдат снабдени с миниатюрни датчици, способни да проследяват и анализират състоянието на госта, да отговарят на неговите потребности. Футуристични възглавници ще правят масаж на главата и врата, който ще помага на гостите да се отпуснат и да заспят.

 

Специални нощници ще измерват нивата на стрес на организма, пулса, кръвното налягане и сърдечния ритъм, а на сутринта на базата на тези данни гостът ще получава съвети как да се храни и какви физически упражнения да прави.

 

Ако гостът иска да спортува, на негово разположение ще бъде предоставен виртуален треньор. За да не им липсва нищо, и в случай, че партньорът е на другия край на света, в хотелската стая на бъдещето гостът ще може да прави секс с него – с помощта на специални приспособления двойките ще могат да свързват периферните си нервни системи и така да изживяват емоциите на другия.

Соред Пиърсън ще има и възможност всеки да изживее фантазиите си, като промени външността на партньора си по време на секс. Това ще става с помощта на специални лещи, които ще променят образа, който достига до ретината, така че всеки да вижда това, което пожелае.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати