25 Април 2024 г. Четвъртък

Федерер спря непобедимия Джокович

2011-06-04 06:02:13

Роджър Федерер спечели епичния полуфинален сблъсък от Откритото първенство на Франция по тенис срещу Новак Джокович с 3:1 сета, в отделните части 7/6, 6/3, 3/6, 7/6 и така за пети път в своята кариера достигна до заключителния двубой за титлата в Париж.

Маестрото от Базел изигра един от най-силните си и качествени двубои от началото на годината и напълно заслужено се поздрави с крайния успех, като по този начин запази, поне засега, първото място в световната ранглиста за Рафаел Надал, а освен това и спря феноменалната серия от 43 поредни победи за Новак Джокович.

Двубоят започна интригуващо от първата минута, като в началото двамата супер тенисисти си размениха по един пробив, а малко по-късно Ноле успя да дръпне с 4/2.

Последва моментален отговор на швейцареца, който стигна до рибрейк, а в края на сета показа по-здрави нерви и измъкна тайбрека със 7/5.

Това сякаш наруши тактическата игрова постановка на сърбина и във втория сет той сякаш не присъстваше на корта и позволи без всякакво напрежение Федерер да си осигури комфортен аванс от 2:0 сета.
 
В третата част Джокович най-накрая загатна за потенциала си, стабилизира изключително много играта си, особено при собствен сервис, реализира ранен пробив и в крайна сметка набързо успя да се върне в мача.

Четвъртият сет предложи много качествени отигравания и бе изпълнен с невероятен драматизъм, като в началото Федерер изглеждаше значително по-солиден в сервис геймовете си, но в деветия гейм допусна изненадващ пробив и предостави възможността Ноле да сервира за изравняване на резултата.

Вместо това обаче, за радост на препълнените трибуни, Маестрото за пореден път демонстрира феноменалните си качества, върна пробива, докара нещата до тайбрек, а там след 7:5 сложи точка на този изключителен двубой.

Така в неделя, за първи път от три години насам, Роджър Федерер ще се изправи срещу Рафаел Надал в класически сблъсък за трофей от Големия шлем.

източник: gol.bg

Последни новини от категория Тенис


Новини
Така Рафа изравни феноменалното постижение на легендата Бьорн Борг, който също има шест трофея от Париж, а освен това успя да запази и първото си място в световната ранглиста.Началото на срещата ...
Новини
29-годишната На Ли завоюва най-големия успех в своята кариера, след като преди минути спечели титлата от Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.Във финалния двубой на ...
Новини
Тази вечер Рафаел Надал и Робин Сьодерлинг ще се излязат за трета поредна година един срещу друг на централния корт на "Ролан Гарос", този път Ролан Гарос" в чет ...
Новини
Елитните жертви в ранните кръгове на женската схема на тенис турнира "Ролан Гарос"След като сме номер 1 и номер 2, вероятно трябва да правим нещо правилно. Жалко е да загубим на турнир от Го ...
Новини
 Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна по най-добрия начин участието си на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж.В среща от първия кръг на надпреварата ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати