Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Май 15
Начало arrow Политика arrow БСП: Найденов излъга земеделците!

БСП: Найденов излъга земеделците!

  Print E-mail
2011-05-03 18:01:19
източник: dnes.bg

Общо 25 процента от предвидените европейски субсидии и национални доплащания за земеделските производители за 2010 г. все още не са платени, заяви Явор Гечев от БСП. 

Той посочи, че не са изпълнени ангажиментите на министъра на земеделието Мирослав Найденов от последната заплаха на премиера за уволнението му. 

"Не знам дали премиерът е излъган за пореден път, но си мисля, че този министър малко повече лъже, отколкото трябва", коментира Гечев.

Той обясни, че 550 бенефициенти по европейските плащания и 16 792 – по национални доплащания, не са получили парите си за 2010 година. 

Явор Гечев отбеляза, че 657 млн. лева са предвидените европейски средства, които имаме право да платим през тази година, а от тях са платени 550 млн. лева. 

Това означава, че 107 млн. лева се връщат обратно в ЕК и страната ни губи тези средства, отбеляза той.

Заедно с това Гечев изтъкна, че от националните доплащания управляващите са си спестили 83,5 млн.лв., които земеделците не са получили. 

Той изчисли, че тази година земеделските производители реално са дотирали финансовото министерство с близо 600 млн. лв. 

Тази сериозна сума се получава заради неплатени субсидии, непосилните данъци на земеделците и повишените осигурителни и самоосигурителни прагове, акциза върху горивата.

Според депутата от земеделската комисия Пенко Атанасов е „крайно наложително министърът да си подаде оставката и да отърве българското земеделие от присъствието си". 

Политиката на Найденов не водела земеделието към добро.

 

В края на миналата седмица земеделският министър обяви, че е изпълнил всичките си ангажименти към земеделските производители, а премиерът обяви, че Найденов е „отървал кожата“.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?