Новини БГ

Трайков, Найденов и Караджова водят по двойки

2011-04-08 07:38:56
Мирослав Найденов, Трайчо Трайков и Нона Караджова са тримата министри, получили най-много двойки от депутатите от ГЕРБ, пише вестник „24 часа“.

Във вторник народните избранници попълваха анонимни анкети по идея на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

В анкетите, които ще бъдат предадени на премиера Бойко Борисов, срещу името на всеки министър депутатите са поставяли оценки от 1 до 6. Повечето от тях обаче не са разбрали за единицата и масово са писали двойки на онези членове на правителството, от които не са доволни.

Земеделският министър Мирослав Найденов оглавява класацията по двойки, въпреки че някои гербери признават за успех по направеното със стандартите за храните. Много от депутатите обясняват лошите си оценки с факта, че това е министерството, в което най-трудно могат да направят връзка не само с министъра, но и с чиновниците, за да поставят проблеми на региона си.

За министъра на икономиката и енергетиката критиките не са повлияни от скандала около АЕЦ “Белене”, който се разви след вторник вечерта.

Екоминистър Нона Караджова пък е винена най-вече за спрени средства по европрограми.

Четвърти по слаби оценки е транспортният министър Александър Цветков. Сред двойкаджиите с по една-две ниски оценки се нареждат още Сергей Игнатов, Вежди Рашидов и Свилен Нейков. Най-често обаче депутатите са писали тройки и четворки. 

Първи сред отличниците пък е премиерът Бойко Борисов.