Новини БГ

На лъжата мандатът е къс, разпениха се от БСП

2011-04-01 16:38:12

 

"Време е да се вслушате в думите на премиера, че съжалява, че е съставил правителство, и грешката да бъде поправена".

Това заяви на депутатите от мнозинството депутатът от БСП Ангел Найденов, който от парламентарната трибуна прочете декларация по повод първи април – Деня на шегата.

 

"Първи април е Денят на ГЕРБ заради обещанията на тази партия още преди да дойде на власт", каза Найденов.

 

В декларацията на червените не на шега се посочва, че част от обещанията на правителството са били за запазване и откриване на нови работни места, а регистрираните безработни са се увеличили със 100 хиляди.

"Да не говорим за химерата за създаване на фонд за подпомагане на земеделските производители", добави Найденов и посочи, че броят на осигурените лица е намалял с 237 000.

"Не мисля, че на селскостопанските производители им е смешно, че вече има трети шеф на ДФ „Земеделие”. Ами магистралите върху пепел? Не е смешно, тъжно е. Запомнете, че на лъжата мандатът е къс", каза депутатът.

"Лъжа беше, че от юли 2010 г. ще въведете механизъм за увеличаване на минималната работна заплата и пенсиите. Новото обещание: че те ще си стоят замразени до 2013 г. Човек да го е страх какво ще последва след края на това управление. Как да не ви честитим първи април, след като толкова се потрудихте?", добави Найденов.

По думите му няма нужда да се припомня, че всички обещания от управляващите отиват в хладилника.

"Във вашия хладилник обаче, защото в този на обикновения българин отдавна няма нищо. Приехте данък „колиба” вместо данък „лукс", припомни депутатът.

Според него икономиката на България вече 2 години си почива и чуждите инвеститори са спрели да инвестират.

"Битката е тежка и затова включихте и агентите на ДАНС. Беше прекратена практиката да се трупа фискален резерв. На Тройната коалиция й трябваха 4 години, за да удвои резерва, а вие го харчите с лека ръка", отбеляза Найденов.

По думите му смешките на правителството в България не се отразяват здравословно на гражданите.