Новини БГ

Слънчево и тихо ще е утре

2011-01-17 19:41:28
През нощта над страната ще бъде ясно и тихо. Минимални температури предимно между минус 3 и 2 градуса, в София - минус 2-3 градуса, предаде БТА.

Утре ще бъде слънчево и тихо. На места в низините и котловините щеима намалена видимост или мъгла, като до обяд видимостта ще се подобри. По-трайни мъгли се очакват по поречието на Дунав. След обяд над Западна България ще се появи висока облачност. Максимални температури, в повечето райони, между 8 и 13 градуса, в местата с по-трайна мъгла - 5-7 градуса, в София - 11-12 градуса. 

По Черноморието ще бъде слънчево и почти тихо. Максимални температури между 7 и 10 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - 8-9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса. 

В сряда времето ще се задържи без съществена промяна - на много места в низините и около водните басейни ще има условия за намалена видимост и мъгли, а над планинските райони облачността ще е разкъсана, до слънчево време. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, максималните - предимно между 7 и 12 градуса. 

В четвъртък бързо ще се заоблачи, но вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните постепенно ще се понижават. /НИМХ-БАН/