Новини БГ

Изневяра в кръвта: Половината италианци имат извънбрачни връзки

2010-10-26 10:44:58
Скорошно проучване затвърди характерния за Италия образ на латино любовникът. Изследването показа, че 55% от мъжете и 45% от жените имат извънбрачни връзки.

3/5 от аферите започват на работното място, като срещите, в повечето случаи, става между 14.00 и 15.00 часа, когато повечето хора се измъкват за обяд.

Почти половината от прелюбодейците биват разкрити заради недискретни SMS-и. Един на всеки петима се издава чрезимейли, а един от десет бива "хванат в крачка" чрез анонимно писмо.

Изневярата е най-широко разпространена в Милано, а Рим е на второ място.

Подобен социален феномен вероятно не е изненадващ за страна, чийто премиер Силвио Берлускони, преживява развод с дългогодишната си съпруга Вероника Ларио, който ще му излезе доста солено. Миналата година тя го обвини в извънбрачни връзки с актриси и участнички в шоу програми.

Прочутият режисьор Федерико Фелини също не прави изключение в редиците на донжуановците. Според спомените на австралийски автор, Фелини често обвинявал "ненаситния дракон" в панталоните си за своите безбройни авантюри.

7 от 10 забежки са еднократни изневери. Останалите се числят към по-дълготрайните връзки.

Броят на системните изневери се увеличи благодарение на Фейсбук и на сайта Gleeden.com, който дефинира себе си като "първата международна база данни за запознанства за женени". В него са регистрирани 90 000 италианци.

До 1981 г. в италианското законодателство се признава "убийството на честта", като съдът е разпрореждал предимно смъртни наказания за мъже, убили неверните си съпруги.

В днешно време обаче, измамените и страдащи партньори търпят почти половината от изневерите.

Източник: Daily Telegraph