Новини БГ

МВР със спешни мерки във връзка с нападенията на граждани в центъра на София

2017-07-26 08:22:03

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев свика спешно оперативно заседание във връзка с нападения на граждани в центъра на София.

В срещата са участвали всички началници на райони управления в София, както и директорите на дирекции от СДВР.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че са били поставени конкретни задачи на колегите му. "Всички началници на районни управления бяха тук. Поставихме задачи с работа по контингента. Това е безмотивно престъпление - по хулигантски подбуди", коментира той нападението над журналиста Иво Никодимов.

Припомняме журналистът беше нападнат от трима неизвестни около 15.00 часа в Борисовата градина. Маринов заяви, че по никакъв начин пострадалият не е предизвикал тази агресия. "Трябва да се извърши много по обем работа, свързана с криминалния континенгент".

Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция" уточни, че по време на срещата началникът на първо районно управление, което обслужва територията на Борисовата градина е докладвал, че от началото на 2017 г. няма извършено и регистрирано такова престъпление като хулиганство в парк Борисова градина. Той заяви, че по време на срещата са уточнени конкретни мероприятия за действия - иструктаж на патрулите в района. "Набелязали сме места за проверка. Най-вероятно са лица от криминалния контингент и има голяма вероятност и да са непълнолетни лица", посочи Терзийски.

Началникът на СДВР Младен Маринов допълни, че колегите му и в момента са на терен - събират информация от всички камери, така че всички доказателства да бъдат издирени и запазени на твърд носител.