Новини БГ

Оправдаха братя Дамянови за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца

2017-03-24 16:09:20

Врачанският районен съд оправда братята Иван и Десислав Дамянови по случая със смъртта на 18-годишния Тодор. Той почина след спор и побой от двамата братя в центъра на Враца миналата година, съобщи БНР.

Съдебно-медицинската експертиза установи, че причината за смъртта е сърдечно заболяване. Дамянови бяха обвинени в хулиганство с особена дързост по случая със смъртта на Тодор.

Под силен обществен натиск, прокуратурата обвини Дамянови в умишлено убийство, но петорната медицинска експертиза доказа, че смъртта е причинена от тежко сърдечно заболяване.

Случаят мина в районният съд. В рамките на три съдебни заседания бяха приети показанията на множество свидетели и три медицински експертизи.

Оправдателната присъда на Дамянови подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.

На днешното заседание по сложния съдебен казус магистратите обявиха братята за невинни и по двете обвинения, информира местното издание bulnews.bg.

В медицинската експертиза за състоянието на 18-годишният Тодор се твърди, че по тялото на починалото момче не са открити рани, които биха могли да са нанесени от побой. В експертизата, засягаща братята пък се казва, че те са получили наранявания от използвания от ученика метален бокс.

Припомняме, на 1 март т.г. двамата братя Дамянови загубиха дела за клевета и обида срещу брата на починалия Тодор - Ивайло Йорданов.