Новини БГ

Дигитален маркетинг с PPC

2017-02-17 12:35:22

Рекламите в интернет могат да бъдат под различни форми и да се заплащат по няколко начина. Сред най-ефективните са PPC кампаниите, чието наименование е всъщност абревиатура от английското Pay Per Click – плащаме на клик. Това се прави, когато създадем реклама, залагайки определена ключова дума, таргетираме публиката и зададем бюджет. Реално се калкулира рекламата ни или е посетил уебсайта ни, към който препраща.

 

Защо да заложим на PPC, когато рекламираме?

Всяка нова фирма или такава, която има голяма конкуренция в бранша, се налага да отдели бюджет за реклама. SEO оптимизацията също е важна, но понякога изисква време, а чрез платените реклами можем междувременно да генерираме трафик и да ангажираме клиентите с нашия продукт.

 

1.     Ефективна е за различни типове бизнес – модни продукти, услуги, бранд, каквото и да популяризирате, ще получите добри резултати.

 

2.     Изгоден начин на реклама – таргетирате хора, които търсят нещо конкретно и вероятно имат нужда от Вашия продукт. Доста по-разумно от ТВ рекламите, които са скъпи и често не достигат до подходящата аудитория.

 

3.     Помага да намерим правилния път към клиента – възможно е първите ни рекламни PPC кампании да не постигнат желаните резултати, но и обратното – да реализират повече успех от планирането. Необходими са анализи, проучване на аудиторията, за да създаваме все по-добри реклами при изгодни условия.

 

PPC рекламите помагат да позиционираме продукта/услугата си на челните места в търсачките по дадена ключова дума. Цената на клик се определя от Google посредством сложен алгоритъм. Колкото повече конкурентни сайтове има, толкова по-скъпо струва рекламата. Добре оптимизираните сайтове и фирмите, които са планирали добре кампанията, могат да постигнат по-лесно желаните резултати на изгодни цени. Има доста тънкости при изграждането на PPC рекламите, които трябва да овладеем, за да е успешно начинанието ни. Когато нямате нужните умения, е добре да ангажирате фирма, за да сте сигурни, че рекламата Ви е настроена добре и ще достигне до клиентите в максимален мащаб.