Новини БГ

Слави се закани: Тия в парламента са ваши служители и ще го разберат!

2016-10-30 10:40:41
Десетки хиляди души се събраха на митинга вчера вечерта на шоумена Слави Трифонов в центъра на София. Въпреки очакванията, че публиката ще препълни Цариградско шосе, множеството се простираше от Орлов мост до Полиграфическия комбинат.
"Не съм Слави от телевизора, а Станислав Трифонов от Плевен, гражданин и никога не съм вярал, че ще се чувствам толкова силен". С тези думи започна митинга на шоумена и екипа му.

"Вие сте суверенът - френска дума. Хората, които представляват суверенитета. Вие сте на власт и тия в парламента са ваши служители и тая вечер ще го разберат болезнено", призова Трифонов.

По протежението на булеварда бяха издигнати през 100 метра 6 големи видеостени, излъчващи в HD формат концерта на живо. Пред последните две от тях се бяха скупчили по около 200 души, които наблюдаваха концерта. Десетки патрули на МВР охраняваха множеството, като заради засилените мерки за сигурност подстъпите към булеварда от към Орлов мост постепенно бяха затваряни, а хората бяха насочвани към горните буферни зони, които до 20 часа останаха полупразни, пише "Монитор"

Няколко автобуса бяха разположени в края на трасето, което бе блокирано от полицията от двете страни на бул. „Евлоги Георгиев“ и „Цариградско шосе“, за да се предотврати евентуален опит за врязване на кола в множеството. Като допълнителна мярка за сигурност мобилните оператори бяха поставили подвижни станции, които да подсилят обхвата на мрежата, така че събралите се хиляди хора да не останат без връзка. Заради голямото множество десетки търговци в района на Цариградско и Борисовата градина бяха опънали сергии, на които се продаваха знамена, бенгалски огън и др. Освен това кръчмите в района бяха извадили външни кебапчийници, пред които веднага се извиха опашки от желаещи да си купят кюфтета и вино.

Между песните Трифонов и екипът му агитираха множеството да се включи в гласуването за референдума, което трябва да се проведе на 6-и ноември заедно с президентския вот. В концерта се включиха и гост звезди Преслава и Криско, които също агитираха в полза на референдума.

А в 21 часа, в законовия срок, концерта завърши с фойерверки и химна на България, а веднага след това се включи и Крисия с "Моя страна, моя България".

Kато партийно мероприятие определи концерта и премиерът Бойко Борисов. "Ако не бяхме разрешили този концерт на Орлов мост, въпреки трудностите на хората през тези 2 дена, защото не всички подкрепят референдума или концерта, но щяха да кажат "пречат на свободата". Затова ние приехме – нека да се каже всичко, да се види всичко. Надявам се г-н Трифонов ще отчете това, че му е дадена пълната възможност с това, което може, да пропагандира своите цели", обясни Борисов преди концерта.

Екипът на Трифонов бе осигурил близо 100 чистачки, които да се погрижат за изрядния външен вид на столицата след края на шоуто. Почистващото шествие ще изрине София, водено от двама знаменосци и под музикалния съпровод на каба гайда. От полунощ до 7 часа чистачките трябва да изчистят след грандиозното събитие.

Междувременно от столичната полиция обявиха, че са задържани двама души с боксове по време на концерта, които в последствие са били пуснати.