Новини БГ

"Руският Джак Изкормвача" заловен след 18-годишно разследване

2016-05-02 22:38:13

51-годишен мъж, добил печална популярност като "руския Джак Изкормвача", е бил заловен след 18-годишно издирване, предадоха световните информационни агенции. 

Става въпрос за бивш полицай, работил последно като таксиметров шофьор. Той е бил задържан по обвинение в убийство преди десетилетие, но по-късно е бил освободен поради липса на доказателства. За момента името му не се оповестява. ДНК тестове са "заковали" извършителя. 

Предполага се, че той е убил най-малко 17 проститутки. Убийствата са били извършени в Новосибирска област между 1998 и 2006 година. Жертвите му са на възраст дългокоси жени, на възраст между 18 и 30 години, често наркозависими. С кръвта им той е изписвал по телата им пентаграми и други знаци. Установено е, че е имало сексуални отношения с всички тях. 

Преди десет години тези покушения спират, но се разследва дали убиецът просто не е сменил методите си и не е действал и в други части на страната. 

Шокираните съседи описват задържания като щастливо женен мъж и приятен човек. 

В течение на 18-годишното разследване са били разпитани 3000 души. 

На Джак Изкормвача, смятан от мнозина за първия сериен убиец в света, приписват убийството на между пет и 11 жени. Престъпленията са извършени през 1888 г. в източните райони на Лондон.

Въпреки че британската полиция разпитва около 200 души и има десетима заподозрени, личността на убиеца така и не е разкрита. Хипотезите са безброй.