Новини БГ

Община Пловдив ще проверява частното парти в Античния театър

2015-07-27 14:13:27
Шумното частно парти на собственика на "Инса ойл" Георги Самуилов в Античния театър в Пловдив в събота вечер ще бъде проверено от институт "Старинен Пловдив" и ако се констатират нарушения, ще бъдат наложени санкции.

Директорът на института Амелия Гешева потвърди за проверката пред радио "Дарик". Гешева съобщи, че е било издадено разрешение за ползване на театъра на юридическо лице, което е за честване на юбилей и фирмена презентация.

След решение на общинския съвет на Пловдив Античният театър може да бъде нает за 3000 лева на вечер.

Разрешението за събитието е било до 23 часа, но много пловдивчани се оплакаха, че шумът от сцената е продължил до 2 часа след полунощ и е нямало достъп до близките улици, съобщава сайтът "Под тепето", който пише за "мощна чалга и естрада, светлинни ефекти и екзалтирани наздравици на микрофон... до поне три часа сутринта".

Повечето летни събития в Античния театър започват от 21 часа и нерядко продължават дори и след 23 часа. От "Старинен Пловдив" уточниха, че сцената е трябвало да бъде освободена от техника и съоръжения до 3 часа след полунощ.

Общинският институт "Старинен Пловдив" извършва и управлява дейности по опазване и закрила на движими и недвижими културни ценности, популяризиране на българското духовно и културно-историческо наследство, както и организиране и осъществяване на културни дейности и прояви. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че във въпросната вечер не е извършено замерване на шума. От полицията на този етап не коментират случая, допълва "Дарик".