Новини БГ

Застреляха Стефан Техов - Даскала

2015-02-03 10:15:04

Застреляха 65-годишния Стефан Техов, по прякор Даскала. Сигналът е подаден в 21.50 часа.

Екзекуцията е станала в пловдивския квартал "Смирненски", в района на спортното училище в Пловдив.

Стефан Техов се е прибирал от работа, когато слязъл от колата и бил застрелян, съобщава БНТ. Убийството е станало между кооперация и блок.

Тахов е застрелян с два куршума - единият е попаднал в главата, другият - в гърдите.

65-годишният мъж е живеел сам, нямал е съпруга и деца. Близки до жертвата твърдят, че бил много свестен човек, държал най-старото чейндж бюро в града, но имал и земеделски земи в Северна България.

Полицията е отцепила района. Прави се оглед на мястото за оръжието на убийството, което не е намерено до този момент. В близост до мястото на инцидента има малък парк, като се предполага, че убиецът е бил чакан от автомобил именно там.

Първоначалната информация е за професионалист. Причината за убийството най-вероятно е грабеж.

Полицията работи по две основни версии. Първата е, че най-вероятно става дума за грабеж, тъй като Стефан Техов винаги носил оборотни пари в него. Другата версия е за поръчково убийство с цел разчистване на бизнес интереси.

Припомняме, преди по-малко от месец, на 14 януари, 38-годишният майстор на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия беше застрелян в Пловдив, като това убийство стана част от серията такива в първия месец на 2015 година.