Новини БГ

В Русе взривиха автомобил, свързан с Венци Чикагото

2015-01-07 10:26:10

Лек автомобил "Ауди А8" е бил взривен тази нощ в Русе. По предварителна информация става дума за умишлено престъпление, съобщи БГНЕС.

Собственикът на колата е познат на небезизвестния Венцислав Ангелов-Чикагото, който бе осъден на 6 години затвор при строг режим за създаване на схема за международен канал за трафик на наркотици през Перу и Испания.

Колата е пламнала малко след 1 часа след полунощ, каза собственикът ѝ Кристиян Танов. Тя е била паркирана пред бл. "Команово" в ж.к. "Възраждане юг". Пламъците са били потушени от пожарникарите, но следите говорят за взрив.

Кристиян Танов не се ангажира с причините и отрече да е получавал заплахи. Според него случилото се не е свързано с Чикагото, който със същия този автомобил е пътувал до Великотърновския апелативен съд, за да обжалва присъдата си.

Причините за унищожаването на автомобила се разследват.

Припомняме, че русенецът Венцислав Ангелов - Чикагото, който нашумя като първият арестуван по подозрение за участие в атаката срещу банките и пуснат 24 часа по-късно без обвинение, през юли миналата година бе осъден от Русенския окръжен съд на 6 години затвор за разпространение на наркотици и създаване на схема за международен канал за трафик на наркотици през Перу и Испания.