Новини БГ

В Русе грейна коледното дърво

2014-12-09 01:29:42

Модерна коледната елха бе запалена тържествено тази вечер в Русе. 13-метровото изкуствено дърво е със специален дизайн, а украсата му е изцяло със светодиоди, предаде БГНЕС

Елхата бе поръчана в навечерието на миналата Коледа, но тъй като не пристигна навреме, за първи път светна едва на Нова година. Това е първото й официално представяне като коледно дърво за русенци.

Въпреки дъжда, много хора бяха дошли на площада пред общината, за да присъстват на празничното събитие. Преди да светнат лампичките, публиката се наслади на изпълненията на млади русенски таланти. С техния концерт бе поставено и началото на Коледно-новогодишния фестивал, който ще радва русенци през целия декември. Специални гости бяха музикантите от група "Вакали", които направиха ефектно шоу с барабани и пироефекти.

Традиционно елхата бе запалена от кмета на Русе Пламен Стоилов, който поздрави русенци с предстоящите празници. Заедно с него на сцената бе и дядо Коледа, който пристигна на площада под звуците на Духовия оркестър и в компанията на група мажоретки. Светването на елхата бе съпроводено и със заря.