Новини БГ

РИА Новости: "Южен поток България" е прекратила оформянето на поръчки по "Южен поток"

2014-08-29 12:36:48

Компанията „Южен поток България АД” по предписания на Европейската комисия е прекратила оформянето на поръчки и сключването на договори за строителство на газопровода „Южен поток” на територията на България, предаде РИА Новости.

Към настоящия момент компанията изпълнява подготвителни работи по реализация на проекта в съответствие с националното и европейското законодателство.

Министерството на икономиката и енергетиката на България смята, че проектната компания „Южен поток България АД” е нарушила даденото по-рано от властите на страната разпореждане за спирането на всички мероприятия по реализация на проекта за строителството на българския участък от газопровода „Южен поток”. Това се казва в съобщение, публикувано в сайта на министерството, пише още РИА Новости.

От съобщението става ясно, че министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов на 11 август е подписал решение за прекратяване на всички дейности, свързани с проекта до привеждането му в съответствие със законодателството на Европейския съюз.