Новини БГ

ДАНС със сигнал за далавери на ексминистър Найденов

2013-03-18 16:26:51

БСП питат главния прокурор Цацаров има ли в СГП образувано досъдебно производство по сигнал на ДАНС за дейността на Мирослав Найденов като министър на земеделието.

По данни на левицата става въпрос за организирана престъпна група за търговия с влияние, оказване на натиск от висши служители на МЗХ и депутати от ГРЕБ за възлагане на обществено поръчки за храни за бедни, предлагане на подкуп.

Какво точно пише в сигнала на ДАНС, пита Явор Гечев, председател на младежкото обединение на БСП на брифинг на „Позитано". Има ли защитени свидетели по това досъдебно производство, допълни още той.

Социалистите дават кратък срок на обвинител номер 1 да им даде тези отговори. На ход днес е главният прокурор, включи се и Мая Манолова в претенциите на червените към Сотир Цацаров.
Време е маските да паднат, настоя тя и поиска да разбере дали Бойко Борисов е знаел за безобразията в ресора на Мирослав Найденов.

Поредица от пресконференции за злоупотребите на ГЕРБ започва БСП.

Хората станаха заложник на монополите, заяви лидерът на червените Сергей Станишев в централата на партията.
Според него монополът във властта създал другите монополи в икономиката.

Една европейска държава не може да бъде толкова опоскана, ако управляващите са спазвали законите й, подчерта соцлидерът.

500% поскъпнали лекарствата при ГЕРБ, а храните скочили с 40%, сметките за ток - с 60%. България се превърна в рекордьор по обедняване на хората, изтъкна лидерът на левицата. В същото време всичко поскъпнало.

Виновник за всичко това, по думите на Сергей Станишев, е Бойко Борисов, който управлявал еднолично. Според него без ревизия на кабинета на ГЕРБ няма да се спре ограбването и порочните практики.

Станишев обвини служебният кабинет, че няма такава политическа воля. Той замита, прикрива неща, които министрите би трябвало да знаят вече, изтъкна Станишев и предупреди, че служебният кабинет на Марин Райков ще носи солидарно отговорността за състоянието на държавата заедно с кабинета на Бойко Борисов.

Станишев припомни, че в петък червените внесоха сигнали до главния прокурор и подчерта, че всичко е в ръцете на Сотир Цацаров и той трябва да покаже, че прокуратурата не е политически инструмент.