Новини БГ

Мъжът ми не е роднина на Емил Кабаиванов, твърди Гугушева

2012-12-05 08:36:39

Съпругът ми не е роднина на Емил Кабаиванов. Това заяви пред bTV единственият кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева. Така тя опроверга информацията, появила се в медии, че семейни връзки са уредили номинацията й, издигната от лидера на СДС.

„Искам да оставя политиката на политиците. Запознах се с тримата независими депутати, беше представена кандидатурата ми, представих биографията си, инициативата дойде от господин Кабаиванов. Той ми предложи”, разказа Гугушева. Тя призна, че приела да бъде издигната кандидатурата й, след като направила „обективна оценка на възможностите си”.

„Уговорката с господин Кабаиванов беше, че моята кандидатура ще бъде чисто професионална и няма да имам нищо общо с политиката в страната”, подчерта Гугушева, която е зам.-ръководител на Специализираната апелативна прокуратура.

Тя призна, че в последните 6 години е взела два кредита от фирмата "Лигъл партнърс", която е собственост на майка й. „Това дружество е семейно и аз за това исках всичко да бъде законно с тегленето на кредитите, плащах и лихви на майка си по погасителния план”, заяви тя.

За апартамента си в кв. "Гео Милев" Гугушева каза, че този апартамент е даден на нея и на съпруга й от големия им син. "А заемът, който теглих от фирмата, беше за закупуване на друг апартамент, собственост на същия ми син. Той просто се премести. Не съм свикнала да комуникирам и да получавам подаръци от лица, които не познавам", заяви Гугушева.

Надявам се да бъда подкрепена не само от депутатите, които предложиха моята кандидатура, а от всички депутати, добави тя.