Новини БГ

Интернет полудя: Роми поругават историята на България

2012-10-21 09:11:23
Снимка на роми, които са заели непристойни пози и държат в ръцете си изображения на Васил Левски, цар Симеон и княз Борис, предизвика вълна от недоволство в интернет.
За броени часове социалните мрежи и форумите бяха залети с коментари по темата. Призивите на гражданите преминаваха през остри расистки нападки, желание за саморазправа и призиви трите момчета да отидат на съд заради гавра с историята ни.
Във Facebook се появи и група ”Затвор за ромите, които се изгавриха с България”. Страницата събра стотици само за часове.
Членовете й настояват отговорните институции да вземат мерки срещу хулиганската проява. Някои сравниха случая с казуса с рапъра Мишо Шамара, на когото бяха повдигнати обвинения за поругаване на националния флаг.
Прокуратурата ще предприеме ли такива действия и срещу ромите, питаха интернет потребители.
Само преди месеци снимки, на които се вижда как група роми оскверняват гробове в гробищен парк в пазарджишкото село Звъничево, разтърсиха за часове социалната мрежа Facebook. Интернет потребителите веднага си спомниха тази история и се зачудиха какво ли е станало с извършителите.
Засега не е ясно кога е правена снимката на трите момчета от ромски произход. На пръв поглед изглежда, че действието се развива в класна стая.