Новини БГ

Алекс Фъргюсън: Мачът с "Евертън" може да ни коства титлата

2012-05-05 12:19:26
Мениджърът на "Манчестър юнайтед" сър Алекс Фъргюсън заяви, че провалът срещу "Евертън" карамелите" е съсипал отбора му.

"Представянето ни беше абсолютно безобразно в последните десет минути. Просто безобразно", каза Фъргюсън, като насочи вниманието към срещата. "Юнайтед"Евертън" вкара два гола след 83-ата минута и попречи на шампионите да вземат ценните три точки.

"Правилно е да се каже, че нашият отбор винаги е атакувал до последно, но това беше глупаво представяне. Ако изпуснем първото място, ще трябва да признаем, че това е заради мача с "Евертън", обясни Фъргюсън.

След провала срещу "карамелите" "Юнайтед"Сити". Двата отбора от Манчестър са с равни точки, но "гражданите" са с по-добри показатели в двубоите помежду им.

Фъргюсън обясни, че голът на "Сити" в добавеното време на първата част на мача е оказал голямо влияние. "Започнахме мача много добре. Те нямаха никакви възможности срещу нас, но голът точно преди почивката беше съкрушаващ за нас."

Специалистът отново показа разочарованието си за голямото влияние на телевизиите върху футбола. Той определи за глупаво финалът за ФА къп между "Ливърпул" и "Челси" да е в 17.15 ч. местно време. "Това е смешно. Целта е да се привлече аудитория и затова са избрали този час за финала на ФА къп, който е най-престижния турнир за купата на някоя от страните в света. Това е пълен хаос. Хаос."

"Юнайтед" посреща "Суонзи" в неделя, а "Сити" гостува на борещия се за участие в Шампионската лига "Нюкасъл".