Новини БГ

Заподозреният за убийствата в Тулуза обкръжен от барети

2012-03-21 07:47:06

Френската полиция атакува тази сутрин къщата в Тулуза, където е заподозреният за убийствата на три деца от еврейското училище и равин, съобщи ДПА.

 

 

24-годишен мъж е обкръжен в къща в югоизточния френски град, недалеч от еврейското училище, където бяха убити трите деца и равинът в понеделник, съобщиха източници, близки до следствието.

Заподозреният е бил един от наблюдаваните от Централната дирекция за вътрешно разузнаване след първите две нападения срещу военни на 11 и 15 март, добавиха източниците, цитирани от Франс прес.

 

Заподозреният за четирите убийства в Тулуза твърди, че е муджахидин от Ал Кайда и е искал да отмъсти за палестинските деца, заяви френският вътрешен министър Клод Геан.

 

Арестуван е братът на заподозрения, каза още той.

 

Двама полицаи от елитните сили са леко ранени при акцията. Свидетели чули шест или седем изстрела. Операцията започнала около 3.30 ч. местно време, когато полицията обкръжила къщата.

 

Водят се преговори със заподозрения, който твърди, че е свързан с Ал Кайда и прекарал известно време в граничен район между Афганистан и Пакистан.

 

Министърът на вътрешните работи Клод Геан, който пристигна в Тулуза след убийствата, е на мястото на операцията. Тя протича в жилищен район на града, отцепен от полицаи с каски и бронежилетки, посочва Франс прес.

 

Източник dnes.bg