Новини БГ

ГЕРБ обяви нови 79-кандидат-кметове, сред тях и вуйчото на Дянков

2011-07-30 17:38:29
Управляващата партия - ГЕРБ, обяви днес имената на още 79 свои кандидати за кметове на общини за предстоящите през октомври местни избори.

Номинираните бяха представени пред медиите от шефа на предизборния щаб на партията - вътрешния министър Цветан Цветанов.

Сред претендентите е вуйчото на министъра на финансите Симеон Дянков -  Бенко Вълев, който ще се бори за кмет на община Априлци, съобщи Цветанов. Той подчерта, че обявява предварително роднинската връзка, за да няма спекулации по темата, и добави, че тя "не е порок, а допълнителен мотив за Вълев да се представи добре на изборите".


Според обявената от предизборния щаб информация Бенко Вълев е доцент е по макро- и микроикономика в Техническия университет в София от 2005 г. и управител на хотел.

Сред кандидатите са двама народни представители от мнозинството - Иван Тодоров Иванов е кандидат за кмет на Севлиево, а Георги Икономов – на Банско.

Сред претендентите има и настоящи кметове на общини. Това са Валери Желязков (кандидат в Никопол), Красимир Танев (Ценово),  Димитър Сотиров (Бобошево), Любен Сивев (Кайнарджа), Румен Маноев (Козлодуй), Георги Георгиев (Якимово), Детелин Василев (Пордим).

В Карлово ГЕРБ издига за кмет Розалин Петков – зам.-областен управител на Пловдив, а в Дупница - Методи Чимев, представен като маркетинг мениджър.