19 Април 2024 г. Петък

Социалисти номинират Ламбо да играе за президент

2011-04-13 09:32:41

„Клуб 65” към районната организация на БСП в Красно село късно снощи обяви, че номинира Стефан Данаилов за кандидат-президент на Република България.

Любимият актьор на поколения българи покрива абсолютно всички изисквания, които Националният съвет на БСП прие по време на заседанието си в събота, коментираха членовете на „Клуб 65”.

„Ламбо е човек от народа, естествен, честен и откровен. Той не е типичният политик, той не е и типичният актьор, той е уникална комбинация от всички положителни черти, които притежават добрите политици и актьори, коментира председателят на „Клуб 65” Симеон Славчев.

Стефан Данаилов е кандидат-президентът, който ще може да привлече най-много гласове извън БСП и успоредно с това ще успее достатъчно добре да обедини и мотивира всички членове и симпатизанти на партията, допълни Славчев.

Актьорът не само ще спечели срещу всеки един кандидат на ГЕРБ, в това число и срещу Бойко Борисов, но ще бъде и истински обединител на нацията, нещо, от което България има силна необходимост именно в този момент, мотивираха своята номинация членовете „Клуб 65”.

 

„Убедени сме, че именно Стефан Данаилов ще промени статуквото, защото всичко, което е постигнал през целия си професионален живот, го е постигнал сам. Факт е, че Ламбо влиза в политиката, след като е вече един от най-успешните и известни български актьори. Факт е и че той никога през тези трудни години на прехода не изневери на принципите си и линията, която следваше“, допълниха още от организацията.

Стефан Данаилов коментира обаче пред Dnes.bg, че няма никакво намерение да се включи в президентската надпревара. Позицията му била категорична и не виждал какво можело да я промени на този етап. 

Той все пак е убеден, че левицата трябва да издигне свой собствен кандидат. БСП имала потенциал да предложи силна кандидатура, която да се пребори с ГЕРБ.

Той обаче не подкрепя залитанията на БСП по евентуална кандидатура на бившия еврокомисар Миглена Кунева, която имала качества и основания да се кандидатира.

„Но на мен нещо не ми достига“, отсече Данаилов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати