26 Април 2024 г. Петък

Видях много ранени, всички бяха в шок!

2011-04-12 07:18:50

Очевидци на взрива в метрото в Минск разказват, че на метростанцията, където стана експлозията, е настъпила паника. Първоначално никой не можел да разбере какво се случва, а след това от метрото започнали да излизат окървавени хора с разкъсани дрехи и покрити със сажди лица.

"Жените плачеха и крещяха, а мъжете, тези, които не бяха ранени, започнаха да се връщат в метрото, за да помогнат на останалите да излязат. Миришеше на изгоряло дори на улицата. Видях много ранени. Всички бяха в шок", разказа жителката на Минск Юлия Кузменко за „Комерсант“.

В момента на взрива тя излизала от метрото и чула само силен гръм, а след това видяла как излизат ранени. 

Друг очевидец – Игор, който бил непосредствено на метростанцията, когато избухнала бомбата, също казва, че видял много окървавени хора. Той самият по думите му изнесъл от метрото шестима млади души.

Друг свидетел на случилото се – Михаил Василиев, разказа, че при взрива се срутил таванът на станцията и отломките затиснали много хора, пише „Комсомолская правда“.

"Отдолу, от метростанцията идваше дим, миришеше на изгоряла пластмаса. Имаше коли на Бърза помощ, в които качваха ранените. Покрай мен пренесоха жена с откъснати крака. Хората ридаеха", пише „Московский комсомолец“.

Студентът Макс Лев в момента на взрива е бил близо до метростанцията. Той казва, че екипите на Бърза помощ и пожарната пристигнали много бързо.

По думите му след първоначалния шок хората от тълпата от метростанцията започнаха да изказват версии за случилото се.

„, казва студентът.

До вторник сутринта официално е потвърдена смъртта на 12 души, пише NEWSru. В пресата обаче отбелязват, че разказите на очевидците се разминават с изявленията на властите, така че не е изключено загиналите да са повече.

В социалните мрежи се появи информация, че само в моргата в болницата на Бърза помощ в града е имало около 30 трупа, пише Газета.Ru.

Освен това се изказват и съмнения, че взривът е бил само един. На такива мисли навежда фактът, че версиите на свидетелите силно се разминават. Едните твърдят, че бомбата е избухнала на перона на метростанцията, а други – във влака.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати