20 Април 2024 г. Събота

Анди Каръл изригна срещу Манчестър Сити

2011-04-12 02:43:10
С два гола на Анди Каръл Ливърпул спечели класическа победа с 3:0 срещу Манчестър Сити в домакинството си от 32-я кръг на английската Висша Лига.

Третото попадение бе дело на Дирк Каут, като всичките голове бяха вкарани през първото полувреме. 

През целия мач "Мърсисайдци" имаха пълно преимущество, като през второто полувреме имаха един куп контраатаки, при които можеха да увеличат още повече резултата.

След победата Ливърпул се приближи на 5 точки от петото място, което в момента се заема от Тотнъм, но "Шпорите" са с мач по-малко.

"Гражданите"  пък пропуснаха възможността да изпреварят Челси за третото място, като вече лондончани имат предимство от 2 точки и мач по-малко.



Мениджърът на домакините Кени Далглиш имаше малко повече кадрови проблеми, като заради контузии липсваха капитанът Стивън Джерард, както и защитниците Даниел Агер и Глен Джонсън. Гостите също имаха проблеми със защитата, като бяха без Джером Боатенг, Майка Ричардс и наказания за допинг Коло Туре.

Дупките в отбрана се оказаха по-сериозен проблем за Сити, тъй като Ливърпул още от самото начало започна да намира лесно пролуки. В 7-та минута след грешно отиграване в собственото поле на Манчестър Сити, Луис Суарес бе изведен сам срещу вратаря и отправи хубав удар по земя от десетина метра. Джо Харт обаче се хвърли и със сетни усилия отклони топката едва-едва, но достатъчно тя да се удари в гредата.

В 12-та минута обаче вратарят на Сити се оказа безпомощен да спре Анди Каръл за първия му гол с фланелката на Ливърпул. Таранът пое рикоширала топка пред наказателното поле и от над 25 метра отправи страховита тупалка, която за малко да скъса мрежата зад Харт.

Така Каръл спечели задочната надпревара с Фернандо Торес, чието място в Ливърпул той зае, кой ще се разпише пръв с фланелката на новия си отбор. Както е известно, Торес повече от 1000 минути няма гол за Челси. Интересен факт пък е това, че последния гол на Анди Каръл, който той вкара с предишния си клуб Нюкасъл, бе именно срещу Манчестър Сити.

В тази ситуация пък ударът за "небесносините" бе двоен, тъй като звездата им Карлос Тевес се контузи и трябваше да бъде заменен принудително. На негово място влезе Марио Балотели.

Именно италианският нападател имаше частична възможност за гол след дълъг период на затишие. Тогава Гарет Бари отправи прострелно центриране по земя в наказателното поле и Балотели се хвърли да засече отблизо, но малко не му достигна да стигне топката.

Почти веднага след това Ливърпул реши всичко в този мач с два бързи гола.

В 33-та минута домакините направиха продължителна атака, в която топката на три пъти не бе изчистена успешно от наказателното поле на Сити и накрая Дирк Каут стигна до нея и с лека, но технична добавка я прати в далечния ъгъл, неспасяемо за Харт.

Само две минути по-късно Анди Каръл вкара втория си гол в мача. Раул Мейрелеш центрира към него в наказателното поле и нападателят направо смачка Александър Коларов, засичайки с глава в мрежата.

В самия край на полувремето Сити имаше половинчат шанс да върне един гол, но Лескът с глава засече неточно над гредата.

След почивката Дирк Каут бе много близо да направи 4:0, като след центриране от корнер отклони топката на 3 метра от голлинията, но тя мина встрани от гредата.

Особено през второто полувреме демотивацията на гостите бе очевидна, докато Ливърпул непрекъснато бе опасен на контраатаки. При една такава Мейрелеш игра технично до аутлинията и върна топката в наказателното поле, след това и Каут се намеси и накрая Суарес имаше прекрасна възможност да стреля от воле на 5 метра от вратата,но не намери добре топката.

В 80-та минута Каут и Суарес отново комбинираха пред наказателното поле и накрая холандецът имаше възможност да отправи диагонален удар от десетина метра, но бе неточен.

Две минути по-късно Мейрелеш преодоля защитник в наказателното поле и отправи точен удар, но право в ръцете на Харт.

За Сити Яя Туре отправи удар на отчаянието от почти 30 метра, но пък успя да изненада Рейна и испанецът едва смогна да боксира.

В самия край на мача Суарес центрира параболично и Анди Каръл стреля с глава, но топката тупна отгоре на мрежата.


Ливърпул - Манчестър Сити 3:0

1:0 Карол 13
2:0 Каут 33
3:0 Карол 35

Ливърпул: Рейна, Аурелио, Карагър, Шкъртел, Фланаган, Лукас, Мейрелеш, Спеаринг, Каут, Суарес, Карол (91 Нгог)

Манчестър Сити: Харт, Коларов, Компани, Лескът, Боята, Бари, Туре, Милнър (59 Давид Силва), Адам Джонсън, Джеко, Тевес (16 Балотели (82 Де Йонг))
източник: gol.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати