24 Април 2024 г. Сряда

Топ 10 на най-добрите трансфери в Англия през този сезон

2011-04-09 21:12:05
10. Асамоа Гиян - Ганаецът премина през лятото в Съндърланд и има вече 9 гола. Гиян не се намира в много добра форма в последно време, но все пак като цяло прави добър сезон и е основна фигура за "черните котки". 


9. Дарън Бент - Изненадващо английският национал премина през зимата от Съндърланд в посока Астън Вила за сумата от 25 милиона. Пасна идеално във Вила и макар че не е изиграл особено много мачове, той се превърна в любимец на феновете. След напускането му се видя, че Съндърланд изпитват затруднения в отбелязването на попадения. Бент прави и страхотен пробив в английския национален отбор, където в последните мачове партнира на Уейн Руни в нападение.


8. Рафаел ван дер Ваарт - Холандецът възроди кариерата си в Тотнъм. Единственото, което му пречи са честите контузии. Рафаел определено е в основата на добрите игри на "Шпорите" и тяхното историческо класиране в ШЛ. 


7. Давид Силва - Поредният футболист взет в Сити за огромна сума. Изглежда все едно Силва е един от малкото, които оправдават парите дадени за него. Поне за мен изненадващо е, че той пасна много добре на английския футбол и се очаква да е един от лидерите на "гражданите".


6. Рамиреш - Въпреки че първите му мачове не бяха особено добри, в последните срещи халфът на Челси започва да доказва защо бе привлечен. Изглежда, като идеална част от подмладяването на лондончани. Освен че върши прекрасна работа в дефанзивен план, бразилецът се включва страхотно и в нападение. Отбеляза чудесен гол срещу Манчестър Сити. Смятам, че вече 22 милиона изглеждат като оправдана сделка.


5. Питър Одемвинге - Дошъл едва за 1 милион евро в Уест Бромич от руския Локомотив Москва, нигериецът прави чудесни мачове. Вече има 10 попадения за английския клуб, което е доста добро постижение, като се има предвид не особено голямата класа на Бромич. 


4. Луис Суарес - Новата звезда на Ливърпул, който дойде през зимата, накара феновете бързо да забравят Фернандо Торес. Вече с 2 попадения и 3 асистенции уругваецът оправдава сериозната сума дадена за него. Опроверга твърдението, че играчите дошли от Холандия трудно се вписват в английския футбол. Суарес се превръща постепенно в един от топ играчите в Европа.


3. Давид Луис - След като през зимата се беше оформила истинска трансферна сага около Давид Луис, той в крайна сметка подписа с Челси. Дори и неговият трансфер да беше не чак толкова коментиран в сравнение с този на Фернандо Торес, бразилецът още в първите си мачове оправда парите дадени за него и даже вече има два гола за новия си клуб. 


2. Раул Мейрелеш - Единственото хубаво нещо, което ще запомнят феновете на Ливърпул от Рой Ходжсън е привличането на португалския национал. Халфът е основен футболист на "червените" и отбеляза доста важни попадения с които донеси ценни точки. 


1. Хавиер "Чичарито" Ернандес - Честно да си призная скоро не бях виждал подобен играч с такова пласиране. Чичарито е почти непознат преди лятото на 2010 година, а сега е един от най-харесваните играчи на Юнайтед. Впечатляващо представяне допълнено с чудесни голове и ето, че Ернандес вече си извоюва място като титуляр. Много постоянен в игрите си, младокът определено е един от най-добрите млади играчи в света.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати