Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Септ 23
Начало arrow Политика arrow Борисов остава Трайков да си трае

Борисов остава Трайков да си трае

  Print E-mail
2011-04-08 21:25:55
източник: dnes.bg

"Жълтият картон на Трайков е само по една причина – едно изказване. Аз помолих министър Трайков да изчака връщането на Симеон Дянков от САЩ. 

Да беше казал Трайков, че ще го уволни (Красимир Първанов – шефът на НЕК – бел.ред.), да дойде при мен, да отиде при Дянков, аз пръв ще му взема оставката, толкова много оставки съм взел", обяви пред "Панорама" по БНТ премиерът Бойко Борисов.

По думите му енергийният министър не бил направил нищо лошо, просто действал импулсивно, по младежки.

"Всъщност нищо лошо не е направил. Единствената ми претенция към Трайков е първо да говори с нас, а след това да излиза пред медиите и да говори", каза Борисов и уточни, че в събота ще събере на една маса Дянков, Трайков и шефа на НЕК.

"Ще има кратък, съществен разговор с министъра и вицепремиера. Който наруши оттук нататък тази субординация, да се сърди на себе си", добави министър-председателят.

Той смята, че спорът е защо Красимир Първанов е прескочил министъра на икономиката Трайков или не му е докладвал и как е докладвал, допълни Борисов.

Премиерът обаче бе категоричен, че руската страна не упражнява натиск върху кабинета и лично срещу него за реализирането на проекта АЕЦ "Белене".

"Хвърлят се много финансов ресурс и усилия на всички да се изкажат по тема, по която са некомпетентни или гузни", каза Борисов и прочете договорът, подписан на 29. 11. 2006 г. между НЕК и руската "Атростройеспорт".

 

Премиерът заяви, че много пъти е питал Тройната коалиция какво са подписали за цената.

 

В договорът се посочва, че страните ще завършат преговорите по окончателния договор в срок от 12 месеца.

"2007 г. споразумението е трябвало да бъде подписано в приключен вид и "Белене" вече да се строи", подчерта Борисов.

По думите му това обаче не се е случило и удължаването на срока е било няколко пъти. Затова сега се е наложило ново удължаване на споразумението с три месеца.

"Вече две години не може да се говори с руснаците ескалацията или колко е оскъпяването на проекта", каза Бойко Борисов и допълни че досега стотици милиона евро са похарчени в "Белене", за което са теглени заеми.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?