19 Април 2024 г. Петък

Цената на петзвездния лукс в български курорт

2011-04-08 12:00:36

В последните години все по-малко българи предпочитат да прекарат лятната си ваканция на родното Черноморие, изкушени от примамливи оферти за Гърция, Турция или по-далечна, но достъпна екзотична дестинация.

Investor.bg провери колко биха стрували само екстрите при една петзвездна почивка в български курорт в случай, че предпочетете нашето Черноморие, но с ясната визия за луксозен отдих в изискан хотел.

Преглед на офертите на български хотели по морето от най-висок клас показва, че едноседмична почивка (7 дни) на човек в луксозен хотел пет звезди, който предлага разнообразни услуги и атракции, може да струва не по-малко от 2500 лева. В тази сума не е включен транспортът до курорта, както и храната на летуващите за седмицата.

Ако наемете апартамент за седем нощувки, цената ще е 1400 лв. (по 200 лева на нощ). Оттук започват допълнителните услуги, които никой не би отказал, когато е решил да си позволи незабравима лятна ваканция с кралски привкус.

Бихте могли да се възползвате от автомобил под наем, който за цялата седмица ще ви струва 500 лева. Лимузина под наем е на цена от 760 лева на ден, а цената на хеликоптер под наем се калкулира по 30 лева на минута.

В повечето случаи представите за релаксираща почивка включват задължително СПА процедури, масажи на плажа, допълнителни екскурзии и вечерни мероприятия. Цените на СПА терапиите са не по-малко от 100 лева на процедура, масажите – по 40 лева, плюс екскурзия до избрана от вас забележителност възлиза общо на около 200 лева на човек еднократно.

Ако харесвате екстремните водни спортове и не можете да устоите на изкушението да карате уиндсърф, водни ски, воден парашут, воден джет или да се качите на плажна яхта, ще трябва да бръкнете още по-дълбоко в портфейла си.


Ако сте решили да споделите лятната отпуска с децата си, почивката ви ще погълне още по-големи ресурси. Само нещата от първа необходимост като детска кошарка в апартамента, детска количка, столче за хранене, билети за аквапарк възлизат на около 200 лева за седмицата.

Ако към всички тези екстри прибавим стойността на транспорта и храната, общата сметка за подобна петзвездна ваканция на родното Черноморие излиза доста солена. Пазар за подобни луксозни ваканции обаче съществува. Друг е въпросът какъв процент от българите го предпочитат.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати