28 Март 2024 г. Четвъртък

Стоичков хвали Бербо: Той не играе заради парите, а се забавлява

2011-04-05 15:35:47
Най-успешният български футболист Христо Стоичков даде интервю за "Дейли мирър", в което изразява своята увереност, че Димитър Бербатов иска да остане в Манчестър Юнайтед.

Въпреки, че Бербатов е лидер сред голмайсторите в английската Висша лига, той е започвал като титуляр за своя тим в само два от последните 10 мача.

"Бербатов няма да напусне Манчестър Юнайтед. Той ще остане", казва Стоичков.

"Той е щастлив, защото играе за един от най-големите отбори в света", продължава Камата.

"Парите не са най-важни за него. За Бербатов най-важно е да бъде най-добрият футболист в своя отбор", казва бившият национален селекционер на България.

"В Барселона бях заедно с Роналд Куман, Михаел Лаудруп и Ромарио. Имаше много случаи, в които аз не играех", споделя Стоичков.

"Но когато бях на игрището, правех всичко възможно да покажа на треньора, че заслужавам да играя в следващия двубой на отбора си. С Бербатов сега е абсолютно същото."

"Той има всичко, от което се нуждае в Манчестър Юнайтед, за да стане световна звезда. Той се забавлява на терена, играе добре и Юнайтед побеждава", продължава бившият ас на Барселона.

"На игрището могат да излязат само 11 футболисти. Един играч израства, когато отборът му побеждава. Треньорът решава кои играчи ще играят и кои - не."

"Сега работя за испанско радио и когато Барса вкара гол, тогава реакциите ми са много по-бурни, отколкото при попадение на всеки друг отбор", признава голмайсторът от световното първенство по футбол в САЩ '94.

"Все още живея в Барселона и моята връзка с клуба е много здрава. Ще се радвам, ако Барса играе срещу Юнайтед на финала в Шампионската лига на стадион "Уембли". Ще е хубаво ако резултатът би бил същия като този от Рим преди два сезона, когато Барса победи", завършва Стоичков.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати