Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Фев 19
Начало arrow Политика arrow БСП бленува власт, започна с обещанията!

БСП бленува власт, започна с обещанията!

  Print E-mail
2011-04-05 15:19:35
източник: dnes.bg

БСП стяга редиците и се готви да печели избори, както предстоящият президентски вот, така и парламентарните избори, „когато и да са те“, отсече лидерът на социалистите Сергей Станишев. 

По думите му най-голямата национална задача е ГЕРБ да не спечелятпрезидентските избори, а да ги спечели кандидат на БСП. 

„Това е много трудна задача. Даваме си реална преценка на нашия потенциал и на ГЕРБ, въпреки че има много голяма динамика в обществените настроения“, отбеляза Станишев. 

Той посочи, че 60% от българските граждани искат президент, който не е от ГЕРБ. В това лидерът на социалистите видя много сериозна възможност за БСП да не допусне ГЕРБ да завладеят и президентската институция. 

Според Станишев кандидатурата на БСП за президент трябва да бъде достатъчно приемлива и мобилизираща за членовете и симпатизантите на социалистите. 

Но в същото време кандидатът трябвало да има мостове, симпатии, да говори достатъчно на хората, които не са симпатизанти на БСП, но не подкрепят и ГЕРБ. 

На 9 април на Националния съвет на столетницата ще се даде старт на номинациите за възможни кандидатури и този процес ще продължи до юни. 

Станишев за пореден път заяви, че на парламентарните избори ще се бори за подкрепата на българските граждани. 

„Не планираме коалиции с ГЕРБ“Кой гарантира, че ГЕРБ ще влезе в следващия парламент?“

Станишев коментира и различните хипотези като резултат от вота. 

„Ако имаме достатъчно самостоятелно гласове, ще направим правителство. Ако сме близо до абсолютно мнозинство, сме готови да направим и правителство на малцинството, българският опит показва, че това е възможно. Ако не получим подкрепа на българските граждани, ще бъдем опозиция“, очерта алтернативите той.


Независимо че все още парламентарните избори са далече, БСП вече е изготвила управленски алтернативи на ГЕРБ и отсега започна с обещанията. 

БСП декларира, че ако управлява, ще осигури нови 200 хил. работни места и ще намали безработицата под осем процента. 

Предлага се още минималната работна места да бъде обвързана като 50% от средната работна заплата, да се увеличи максималният осигурителен доход – да стане не по малко от 10 минимални работни заплати, което ще доведе до реално увеличаване на пенсиите. 

Червените се ангажират още ежегодно да се осъвременяват пенсиите от първи януари, като се вземат предвид 50% от инфлацията и 50% от ръста на реалната работна заплата. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?