27 Април 2024 г. Събота

Засегнах интереси, чакам атаки и от БСП!

2011-04-05 06:42:30

Когато въведохме стандартите, засегнахме много интереси. 

Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира изнесените компрометиращи писма от СДС, които доведоха до смяната на цялото ръководство на ДФ „Земеделие“. 

Министърът допълни, че очаква нова атака следващата седмица от страна на БСП, тъй като по думите му тези партии се редуват.

„Засегнах с действията си много интереси. Когато се опитваш да слагаш правила в тази игра, ставаш неудобен”, коментира още атаките Найденов. 

Той допълни, че именно партиите от „тъмнияпреход” са свързани с монополистите на пазара. 

По думите му през 20-те години на "тъмен преход" всички партии, които са управлявали, с изключение на ГЕРБ, са свързани с различни фирми, "които държат определени ниши или направления в този сектор".

Не е нормално 3,4 на сто от производителите да получават 70% от милиард субсидии, обясни Найденов.

Според него атаката е започнала първо срещу Цветан Цветанов, след това е преминала към Росен Плевнелиев, сега е насочена към него, а следващият вероятно ще е Николай Младенов, прогнозира Мирослав Найденов.

Министърът посочи като причина за смяната на ръководството на Държавен фонд „Земеделие” търсенето на нова и по-голяма динамика в работата.

Предложение за нови постове на освободените от длъжност той коментира с думите, че все пак са добри специалисти.

„Това са млади хора, подготвени, не могат да бъдат изхвърлени на улицата. Какво да направя с тези хора? Работят добре, но търсим нова динамика”, заяви Найденов.

Той отново изтъкна, че замесените служители на Фонда са били изнудвани от своята доскорошна ръководителка Калина Илиев да го злепоставят. Доказателство за това е и направен аудиозапис в кабинета й.

По отношение на новия стандарт „България“ на хляба Найденов изрази увереност, че първите партиди ще се появят в търговските вериги за Великден.

„Хлябът е този, който помним от миналото”, каза още Найденов и добави, че той е полезен, пълноценен и от него не се пълнее.

 

Хлябът по утвърден стандарт ще има лого и ще бъде опакован, ако не, ще се лепи логото на касата, или на самия хляб с брашно.

Найденов поясни, че има предложение от страна на Асоциациите на хлебопроизводителите, когато реколтата е мого лоша да се слагат органични добавки като глутен, за да подобряват качеството на брашното.

Министърът добави, че това ще става само, когато наистина е имало суша или някакви други причини, които да доведат до лошо качество на реколтата. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати