26 Април 2024 г. Петък

Сидеров: ГЕРБ може да ме подкрепи за президент

2011-04-03 05:57:16

Има възможност партия ГЕРБ да подкрепи кандидатурата на Волен Сидеров за президент. Това заяви самият Сидеров в ефира на ТВ7.

"Това също е вариант, ако Изпълнителната комисия на ГЕРБ вземе такова решение. Ако са разумни, биха могли да стигнат до такова решение", допълни Волен Сидеров.

В същото време, при работно посещение в Кюстендил лидерът на "Атака" каза, че министър-председателят трябва да бъде по-решителен и по-безкомпромисен, когато има съмнения към министри и хора на по-ниски постове. 

„Доверието, ангажиментът са чисто негови. Никой да не се сърди и обижда, ако бъде сменен като министър, защото има и министри, чиито имена няма да бъдат запомнени до края на мандата. Тук отговорността се носи от премиера и той е в правото си да ги сменя”, заяви Волен Сидеров.

Според него, ако се направи един внимателен разбор, могат да се посочат министри за смяна. Волен Сидеров припомни, че лично той няколко пъти е правил бележки относно министъра на икономиката.

Според Сидеров министърът идва от една от електроразпределителните компании, които се критикуват от "Атака". „Тук винаги ще стои едно съмнение за обвързаност и някакъв вид лобизъм. В тази сфера не се прави нужното. В енергетиката, икономиката и туризма не се полагат достатъчно усилия, за да се стимулира българското. Защо трябва чужди фирми да строят пътища, магистрали, а нашите фирми да получават трохите като подизпълнители? Схемата трябва да се обърне. Струваме се, че министър Трайков е по-скоро поклонник на така наречения чужд инвеститор”, заяви Сидеров.

Според него електроразпределителните дружества, енергетиката, мобилните оператори и оръжейната индустрия трябва да бъдат в български ръце. Лидерът на Атака посочи, че в момента се подготвя приватизацията на заводите в Сопот. Това е сектор на национална сигурност, който трябва да бъде в държавни ръце и да работи за хазната.

Волен Сидеров посочи, че има министри, за които трябва да се търсят по-добри варианти - да са по-дейни и да работят повече за националния интерес.

„ГЕРБ заявиха, че за президентските избори ще имат свой кандидат и най-вероятно ще бъдем конкуренти. Това не означава, че променям позицията си на подкрепа към правителството на ГЕРБ, защото това ще означава хаос, дестабилизация и връщането на БСП и ДПС. Това не трябва да го допуснем”, заяви Волен Сидеров.

Той посочи, че за неговата президентската кандидатура всичко е ясно. „Аз съм заявил тази готовност, макар че е доста рано още. Мисля, че ако другите партии завят отрано президентските си кандидати, ще бъде по-добре за избирателите”, коментира Волен Сидеров.

Днес той се срещна с лидерите на общинските организации на Атака, а след това се направи широка среща със симпатизанти на партията. 28 нови членове се вляха в структурата на партията в Кюстендил. Беше сформирана и младежка организация.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати