26 Април 2024 г. Петък

Моника Белучи - магьосницата

2010-07-16 00:09:49

Винаги сме обичали филмите за магьосници, както и винаги сме обичали Моника Белучи. А случи ли се така, че двете неща да се съчетаят, то тогава удоволствието и хубавите емоции са гарантирани.

Новият магьоснически филм, правен съвместно от най-печения криминалист Джери Брукхаймър и гигантите от „Дисни“, се нарича „Чиракът на магьосника“, като нежната страна на магията този път е поверена именно на неостаряващата и прелестна Моника.

Тя играе ролята на Вероника – магьосница, последовател на Мерлин и любима на Балтазар Блейк (Никълъс Кейдж).

Вероника има късмета да бъде обичана от Балтазар, но и нещастието да бъде харесвана от Максим Хорват, злият магьосник във филма изигран от Алфред Молина.

„Балтазар и Вероника са готови на всичко за тяхната любов - казва Белучи. - Същевременно те са двама бойци. Хорват, който също като тях е последовател на Мерлин, също е влюбен във Вероника.

Тя го отхвърля заради Балтазар и това го подтиква да ги предаде и да се съюзи с Моргана. Това е красива и силна история за любовта, ревността и отмъщението”

Предизвикателството, което привлича Белучи към продукцията е моментът, в който тя трябва да се превъплъти в два тотално различни персонажа.

“Има моменти, в които Вероника е обладана от злата магьосница Моргана. Изключително интересно за мен бе да изиграя двойната роля, която представя доброто и злато преплетени в една личност.

Филмът е интересен и се радвам, че ще мога да споделя гледането с моята 5 годишна дъщеря Дева” допълва още Моника Белучи.

Наред с Моника, нежното присъствие във филма се допълва от новоизгряващата звезда Тереза Палмър, която играе ролята на Беки Барнс.

Беки е млада и лъчезарна студентка от Ню Йорк, която в продължение на 10 години е обект на желание от страна на Дейв Стътлър, изигран от Джеймс Барушел.

Изявява се като DJ в колежа, тя обожава музиката, а също така и физиката. Точно заради това, когато Дейв и предлага да й помогне с предмета, тя веднага приема, без да има ни най-малка представа, че той е чирак на магьосник и се занимава с вълнуващи, но много опасни магии, от които зависи бъдещето на света какъвто го познаваме.

В нестихващата борба Балтазар трябва да открие своят наследник. Дейв Стътлър (Джей Барушел), съвсем обикновен студент по физика, който с неохота приема ролята на негов чирак.

В иновативната и епична приключенска комедия двамата преминават през центъра на древен конфликт между доброто и злото, а Чиракът ще има нужда от целия си кураж, за да оцелее, да спаси града и да спечели момичето на мечтите си.

Премиерата на филма в българските киносалони е на 23 юли 2010. Скоро магията ще бъде с вас.

източник: tialoto.bg

Последни новини от категория Култура


Новини
Световната здравна организация излезе с препоръки за психичното здраве на населението. Акцентът е върху психическата стабилност на лекарите, които се борят за живота на заразените и със седмиц ...
Новини
Класическият роман на Шюсаку Ендо "Мълчание" претворен на големия екран под режисурата на недостижимия Мартин Скорсезе излиза у нас на 4 януари.Книгата е в превод на Маргарита Укегава. &quo ...
Новини
"Тиха нощ, свята нощ" е една от най-популярните коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света. Дълго време тя е смятана за тиролска народна мелодия, но ...
Новини
Шестнайсет града се включват в редовната инициатива "Нощ на театрите", в която десетки сцени ще пуснат зрителите зад кулисите и ще играят представления до късно, с намаления или безплатн ...
Новини
В Плиска, в Двора на Кирилицата днес отбелязаха 1 100-годишнината от успението на Св. Климент Охридски, съобщиха от областната администрация Търговище.На 27 юли честваме деня на Светите Седмочисленици ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати