26 Април 2024 г. Петък

БСП: Борисов да спре да си играе на божество!

2011-04-01 08:21:01

През 2010 година са изпълнени и 41 полета с Авиоотряд 28 на обща стойност 123 761,53 лева. От началото на 2011 година до 31 март са извършени четири полета на стойност 13 985,42 лева.

Това отчете премиерът Бойко Борисов по време на редовния парламентарен контрол в отговор на въпрос на червената Корнелия Нинова.

Според нея пътуванията на премиера Бойко Борисов за откриването на нови обекти били, "за да си прави лична реклама и PR".

"В желанието ви да си играете на божество няма как да спасите икономиката, но може да дадете личен пример и да пестите малко", захапа го Корнелия Нинова.

Премиерът я контрира, че няма да прави компромис със своята сигурност и знае как да я гарантира.

"Целта ви не е да водим дебат в Народното събрание, целта ви е да търсите други изяви. За съжаление правилникът ви е такъв, че, ща не ща, трябва да участвам в този театър", каза още Бойко Борисов.

"За да откриеш нещо, трябва да го проектираш, да го финансираш, да го построиш. Ако бяхте направили много, сега държавата щеше да е осеяна с магистрали, щеше да е оправена и ние нямаше какво да правим и щяхме само да вдигаме приходите на населението", обърна се към БСП премиерът.

"Елате на Южната дъга, елате в метрото, в Спортната зала – на 20 юли ви каним да сте добре дошли. То се вижда. Дал съм много пъти личен пример, но специално на вас не бих искал да ви давам повече примери", мотивира се в свой стил Борисов.

Той отчете още, че изминатите километри от колите на Националната служба за охрана (НСО) за периода 1 януари 2010 година – 26 март 2011 година са 79 761.

Разходите за горива за автомобилите на НСО за този период са 113 681,90 лева. Парите за командировки за сметка на Министерския съвет за този период са 1363,80 лева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати