25 Април 2024 г. Четвъртък

Ето'о: Милан е фаворит

2011-04-01 06:57:36
Самуел Ето'о е голямото оръжие на Интер този сезон. Нападателят има 32 гола във всички турнири за нерадзурите и се надява да увеличи бройката им в дербито с Милан утре. Куриозното е, че откакто е при нерадзурите камерунеца не е вкарвал гол на градския съперник. През лятото Ето'о каза в едно интервю, че ако не стигне кота 30 гола, въобще няма да брои попаденията си. А в момента той е на 4 гола от рекорда си за Барселона през 2009.

"Не знам дали това е най-добрият ми сезон. Но знам, че колкото повече остарявам, толкова повече искам да се справя по-добре от предишния сезон. Когато бях по-млад не беше така", заяви Ето'о в интервю за "Гадзета дело спорт".

"В момента Милан е фаворит. Те са първи. Ако спечелят всичките си мачове титлата е тяхна. Винаги фаворит е този, който е начело", добави нападателят.

"Дербито е мач, който може да промени руслото на шампионата. Но само за една седмица. Защото след това идват още 7 мача. Според мен последните 4 кръга ще са решаващи. Ако победим Милан ще се промени психическата настройка и на нас и на съперника. Ако спечелим ще имаме огромно психологическо предимство".

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри призна, че ако има как би извадил Ето'о от състава на Интер. Камерунецът също има съперник, срещу който не иска да излиза.

"Радостен съм, че няма да играе моя приятел Пипо Индзаги. Той е един от най-силните нападатели в света. Човек, който те удря когато най-малко очакваш", добави Ето'о. Нападателят на Интер не спомена Ибрахимович, който пък е наказан за мача. Все пак камерунеца разкри мнението си за сделката между Интер и Барса и трансфера на Ибра и Ето'о.

"Когато някой има пари може да прави каквото иска с тях. Ако утре президента Морати отиде с хиляда милиона в Барселона и поиска Меси, той има право да го направи. Ибрахимович не е виновен, че Барса искаше да плати толкова пари за него. Те са си решили. Моето условие бе само да отида в клуб, където ще се чувствам добре и ще мога да работя добре".

"Дали Гуардиола съжалява? Когато се чуваме с него, а ние се чуваме, не говорим за миналото. Каквото било, било. Днес остава само приятелството".

Камерунецът не е вкарвал гол на Милан за Интер, но си спомня други попадения. "Всъщност съм се разписвал срещу росонерите. И то два пъти. Веднъж с Реал Мадрид в контрола на Сан Сиро. И един път с Барса на Ноу Камп".
източник: gol.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати