29 Март 2024 г. Петък

Инатът на Буридановото магаре не е признак на умност

2011-03-31 16:49:21

Предизвикват ме от един сайт, който се именува “Разкрития”:

Скандално! Иво Инджев се държи като магаре в студиото на Марк О’Селски

Миналата вечер, на 29 март, в предаването „На инат“ гост на анимираното магаре беше журналистът Иво Инджев….
Многото и интересни гости, които седнаха на диванчето срещу симпатичното и устато магаре не провокираха нито един скандал. (какви благодарни гости!- бел. авт.)
В кратката видео визитка беше вмъкнато твърдението, че Инджев се е “самопредложил се за агент на ДС”. Това беше камъчето, което обърна колата, и което го накара да забрави, че е дошъл да представи книгата си „Течна дружба“ и да каже няколко думи за положението в Либия. ( лъжа – бях поканен да говоря за Либия и това бе потвърдено изрично от водещия на предаването, всеки може да го чуе в записа – бел. авт.)
Изводът от цялата ситуация е толкова ясен, че чак прозрачен – има скандал – има рейтинг, има скандал – има и реклама. На Марк му е нужен рейтинг, за да затвърди позициите си в Нова ТВ, а на Инджев рекламата му е необходима, за да продаде книгата си. Останалото, както са казали древните, е суета…”

Това е отчаян опит да обърнат с копитата надолу ( понеже падна по гръб) магарешката истина за скандала, който ми беше натрапен по “Нова телевизия”. Ако забелязвате, не оспорват основното в него: че ми задават въпроси чрез анонимен анимационен герой, а всъщност инициаторът на провокацията е видният деец на БСП Иво Атанасов, който в сайта на предаването ги подстрекава, а те му козируват и обещават да не пропуснат заръката му.

Вече написах, че “магарето” е актьорът Тодор Николов, (повече известен като дубльор на магарето от филма “Шрек”). Не че е важно, но се опитах да им покажа, че тяхната велика “тайна” ми е известна. Но продължават да ме провокират.

От долната инсинуация във въпросния сайт, който очевидно е част от далаверата на собствениците на предаването, изниква поредният огледален образ на съжденията: мерят по себе си. Съответно ми вменяват, че съм бил направил скандал, за да си правя реклама. Кой го казва?

В една късна вечер ми се обади Томислав Цолов от рекламната агенция “АПРА”. Предложи ми среща с Николай Цонев да си говорим за медии. Нали си още без работа? Чудесно! Кой, питам аз, е Николай Цонев? А, да- военният министър от предишното правителство.

Същият, който няколко месеца по-късно се оказа арестуван по онзи шумен и скандален начин, но днес вече е на свобода.

Макар да не се познаваме с Цонев, срещнахме се. Интересуваше се от моята журналистическа позиция. Предложи ми две неща: да работя за нов информационен сайт и за ново телевизионно предаване, за което негови приятели държат правата. Ставало дума за публицистика. Анимационен герой говори от екрана и задава въпроси, но не се знае кой е, пази се в дълбока тайна. Било успешно в чужбина. Получи от мен “мълчалив отказ”.

Да продължавам ли? Да публикувам ли есемесите, телефоните и имената зад всичко това? Ама били “видни седесари”, както ми каза тази вечер на митинга против АЕЦ “Белене” в София една госпожа. Били седесари? Може. Браво. Поласкан съм.

Аристотел разказва за Буриданово магаре , което умряло от глад, защото се чудело от коя купчина сено първо да хапне. У нас далавераджиите по- скоро имат обратния проблем и смятат, че всички са като тях. Не се наядоха!

източник: ivo.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати