Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Фев 24
Начало arrow Разни arrow Инатът на Буридановото магаре не е признак на умност

Инатът на Буридановото магаре не е признак на умност

  Print E-mail
2011-03-31 16:49:21
източник: ivo.bg

Предизвикват ме от един сайт, който се именува “Разкрития”:

Скандално! Иво Инджев се държи като магаре в студиото на Марк О’Селски

Миналата вечер, на 29 март, в предаването „На инат“ гост на анимираното магаре беше журналистът Иво Инджев….
Многото и интересни гости, които седнаха на диванчето срещу симпатичното и устато магаре не провокираха нито един скандал. (какви благодарни гости!- бел. авт.)
В кратката видео визитка беше вмъкнато твърдението, че Инджев се е “самопредложил се за агент на ДС”. Това беше камъчето, което обърна колата, и което го накара да забрави, че е дошъл да представи книгата си „Течна дружба“ и да каже няколко думи за положението в Либия. ( лъжа – бях поканен да говоря за Либия и това бе потвърдено изрично от водещия на предаването, всеки може да го чуе в записа – бел. авт.)
Изводът от цялата ситуация е толкова ясен, че чак прозрачен – има скандал – има рейтинг, има скандал – има и реклама. На Марк му е нужен рейтинг, за да затвърди позициите си в Нова ТВ, а на Инджев рекламата му е необходима, за да продаде книгата си. Останалото, както са казали древните, е суета…”

Това е отчаян опит да обърнат с копитата надолу ( понеже падна по гръб) магарешката истина за скандала, който ми беше натрапен по “Нова телевизия”. Ако забелязвате, не оспорват основното в него: че ми задават въпроси чрез анонимен анимационен герой, а всъщност инициаторът на провокацията е видният деец на БСП Иво Атанасов, който в сайта на предаването ги подстрекава, а те му козируват и обещават да не пропуснат заръката му.

Вече написах, че “магарето” е актьорът Тодор Николов, (повече известен като дубльор на магарето от филма “Шрек”). Не че е важно, но се опитах да им покажа, че тяхната велика “тайна” ми е известна. Но продължават да ме провокират.

От долната инсинуация във въпросния сайт, който очевидно е част от далаверата на собствениците на предаването, изниква поредният огледален образ на съжденията: мерят по себе си. Съответно ми вменяват, че съм бил направил скандал, за да си правя реклама. Кой го казва?

В една късна вечер ми се обади Томислав Цолов от рекламната агенция “АПРА”. Предложи ми среща с Николай Цонев да си говорим за медии. Нали си още без работа? Чудесно! Кой, питам аз, е Николай Цонев? А, да- военният министър от предишното правителство.

Същият, който няколко месеца по-късно се оказа арестуван по онзи шумен и скандален начин, но днес вече е на свобода.

Макар да не се познаваме с Цонев, срещнахме се. Интересуваше се от моята журналистическа позиция. Предложи ми две неща: да работя за нов информационен сайт и за ново телевизионно предаване, за което негови приятели държат правата. Ставало дума за публицистика. Анимационен герой говори от екрана и задава въпроси, но не се знае кой е, пази се в дълбока тайна. Било успешно в чужбина. Получи от мен “мълчалив отказ”.

Да продължавам ли? Да публикувам ли есемесите, телефоните и имената зад всичко това? Ама били “видни седесари”, както ми каза тази вечер на митинга против АЕЦ “Белене” в София една госпожа. Били седесари? Може. Браво. Поласкан съм.

Аристотел разказва за Буриданово магаре , което умряло от глад, защото се чудело от коя купчина сено първо да хапне. У нас далавераджиите по- скоро имат обратния проблем и смятат, че всички са като тях. Не се наядоха!

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Разни
  Новини Във връзка с имотните скандали в ГЕРБ, с постове се разделиха Цецка Цачева и Цветанов Цветанов, а психологът Росен Йорданов коментира пред БТВ своя анализ на ...
  Новини Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток.Тя обича живота и го живее ...
  Новини В интернет има много фирми, които уж предлагат много изгодни за коли за скрап цени. - Но винаги е по-добре човек да направи един бърз преглед на това какво се предлага реално на пазара. Малко са ...
  Новини На пазара има много куфари с колелца и човек трудно може да прецени кой е най-добрият вариант. Ето защо трябва да имаме умел водач в целия този свят на куфари – текстилни или пък с твърда ...
  Новини Технологиите продължават да се развиват според нуждите на човечеството. Има хора, които нямат връзка и са самотни, но трябва по някакъв начин да задоволят своите интимни потребности. Тогава на помощ ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?