26 Април 2024 г. Петък

Михаил Михов не искал да му викат Мишо Бирата

2011-03-31 09:22:07

 

„Мишо Михов, за огромно негово съжаление, стана известен заради скандала със записите. Той никога не е бил Мишо Бирата и му беше много неприятно, че го наричат така”, разказа  пред bTV Тити Папазов.

По думите му двамата са се видели на 12 февруари, когато по същия повод Михов го е попитал шеговито: Добре, Тити, кажи ми! Ако произвеждах презервативи, как щяха да ми викат?”.

Според Папазов, ако бизнесменът е трябвало да бъде окачествяван с някакъв прякор, той би трябвало да е свързан с баскетбола.

„Затова ми беше много болно в целия този период. Сигурно това, което се случи с него и с неговото име, с неглижирането от страна на премиера, казвайки: „Тоя, Мишо Бирата”, сигурно така се случва”, добави треньорът.

 

Той допълни, че не е запознат с подробности от неговия бизнес, но сподели, че е бил безрезервен за баскетбола: „Може би само той знае истината за това какво му е коствало. Защото много пъти се е задъхвал и съм убеден, че му е било много тежко да спазва обещанията, които прави”.

Папазов каза още, че не знае Михов да е бил рекетиран, но допълни: ”Няма бизнесмен, на когото преди избори да не му е почукано на вратата и той да не си е плащал. Вярвам, че това е в нашата действителност. Конкретно с Мишо, не знам”.

По думите му няма нищо странно около това, че бизнесменът е намерен в хотел: „Аз съм тясно свързан с него от 2007 година. Оттогава той живее в различни хотели (...) Неговият живот мина на колела и в баскетболната зала”.

По този повод Папазов призова да не се търси жълтото в смъртта на Михов и да не се правят опити за печеленето на политически дивиденти.

„Спортът е най-пряката пътека към управляващите. Това е естествен контакт. Ако аз съм министър-председател, най-нормално е да помогна на мои близки. Дали е правилно като морал и възпитание, е друга тема. Където и да отидеш, се искат връзки и контакти”, коментира Папазов.

Той обаче отбеляза, че информационното затъмнение по случая не е било уместно: „Лошо е, че нямаше изказване. Този път Борисов явно е повлиял – за първи път г-н Цветанов не е на събитието. Те иначе обикновено са една идея преди то да се случи”.

По думите на Тити Папазов Михаил Михов е станал известен на обществеността на 15 януари в негативен контекст, но това не би могло да заличи направеното от него за българския баскетбол.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати