Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Март 30
Начало arrow Политика arrow Новите калинки прогониха шефовете на ДФ "Земеделие"

Новите калинки прогониха шефовете на ДФ "Земеделие"

  Print E-mail
2011-03-31 09:13:57
източник: dnes.bg

След поредицата от скандали в земеделието цялото ръководство на фонд "Земеделие" е сменено, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Новият изпълнителен директор е Румен Порожанов, който до момента беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков.

След избора му той е предложил нови заместници, с които да работи в екип.

Това са Свилен Костов, който досега беше началник на отдел "Директни плащания" в ДФЗ. Той поема ресора на досегашния зам.-директор Мюхеттин Караоглан.

Другият нов зам.-директор е Иван Капитанов, който идва от Министерството на финансите, където до момента е бил шеф на Дирекция "Финанси на реалния сектор". Той поема мястото на Ангел Кинанов.

Третият нов зам.-директор е Свилен Колев, който работи в ДФЗ от 2000 г. и е минал през всички нива, като е участвал в създаването на Агенция САПАРД и е бил началник на отдел "Пазарни механизми".

Той поема ресора Програма за развитие на селските райони. Постът на Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат, се закрива, а техническият инспекторат се преобразува в отдел към директните плащания.

 

Държавен фон „Земеделие“ се тресе от скандали, след като гръмна сагата с бившия му шеф Калина Илиева. Първоначално тя криеше бременността си и представяше фалшиви болнични листове, след което се оказа, че дипломата й е фалшива.

След изгонването й поста пое Светослав Симеонов. Периодично обаче от опозицията алармираха за други „калинки“ в земеделието и за лобистки скандали.

Последният гръмна от СДС, които представиха писмо, писано от Симеонов, когато е бил зам.-директор на фонда, в което той се жалва, че му е оказван натиск.

"Многократно съм получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти на тези, както и на други консултантски фирми, като голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата", пише досегашният шеф на фонда в писмото с дата 25 юни 2010 г.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обаче заяви, че това писмо било фалшиво. Само ден по-късно скандалът в земеделието доби нови размери, след като цялото ръководство беше сменено.

Земеделският министър дава извънредна пресконференция.

Очаквайте подробности!

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?