29 Март 2024 г. Петък

Закопчаха седмина, крали кабели със стройна организация

2011-03-30 19:05:57
Седемчленна група, заподозряна в кражба на голямо количество комуникационни кабели, бе заловена от полицаи в Шумен, съобщи МВР.

До разкриването й се стигнало, след като в полицията постъпили сигнали, че в районите на селата Овчарово, Костена река, Кладенец и Друмево са разкопавани участъци от трасе, по което е положен телефонен кабел. 

Оказало се, че групата предварително си подготвя терена, за да изтегли кабела.

Криминалистите установили, че крадците се придвижват с два автомобила – с първия оглеждали маршрута за полицаи и подавали информация към аверите си във втората кола, с която пък превозвали кабелите. 

Операцията по залавянето им е предприета днес след сигнал за повреда по трасето между селата Овчарово и Друмево. Полицаите отцепили района и около 4,00 часа, в село Друмево спрели за проверка автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация. 

На предните седалки пътували трима души, а на задните били натоварени нарязани медни многожилни телефонни кабели. 

Шофьорът А. И., на 38 г. от с. Цонево, заедно с 29-годишния П. А. от с. Гроздьово и 23-годишния С. А. от с. Градинарово са задържани. 

Малко по-късно край с. Костена река е спрян и "Опел Вектра", също с варненска регистрация, в който пътували четирима души – шофьорът А. С. (25 г.) от с. Бозвелийско, и съучастниците му Д. А. (26 г.) и А. А. (29 г.) от с. Гроздьово и 30-годишния С. С. от с. Бозвелийско.

Седмината ще останат в ареста за 24 часа. При последвалите справки било установено, че един от задържаните – П. А., е обявен за общодържавно издирване.

Намерените в мерцедеса телефонни медни кабели са с обща дължина около 900 метра. Открити са и две ножовки и въжета, използвани за издърпването на кабелите. В близост до мястото на кражбата са открити ръкавици и 8 лопати. 

Изяснява се съпричастността на задържаните и към други подобни деяния.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Шумен


Новини
Издадените разрешителни за строеж на жилища, и започналите строежи в Шуменска област чувствително намаляват в сравнение с миналата година, сочат данните на регионалната статистика.П ...
Новини
Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир "Тича", който захранва Шумен, съобщава БНР.Припомняме, градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов)  ...
Новини
Областният координатор на Движение България на гражданите и общински съветник в Шумен Даниела Русева е водач на листата на Реформаторския блок в 30-ти многомандатен избирателен район.Листата ...
Новини
Маскирани мъже нахлуха в къща в Шумен и пребиха семейството, в което и 80-годишна баба, за да го оберат.Случката като сцена от екшън се разиграла във вторник след 23 часа. През това време бабата, дъще ...
Новини
Кампания "Да спасим книга" за подкрепа с книги на читалища и училищни библиотеки продължава своята дейност и през 2017 г. През всеки един месец на календарната година ще се стремим ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати