25 Април 2024 г. Четвъртък

Нови "калинки" летят из земеделието, зърнали ги от СДС

2011-03-29 16:03:14

СДС иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и шефа на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. 

От синята партия представиха писмо, писано от Симеонов, когато е бил зам.-директор на фонда, в което той се жалва, че му е оказван натиск.

"Многократно съм получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти на тези, както и на други консултантски фирми, като голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата", пише Симеонов в писмото с дата 25 юни 2010 г.

"Впоследствие същият Светослав Симеонов е назначен без конкурс за изпълнителен директор на фонд „Земеделие". От това по всичко личи, че е сделка, за да бъдат успокоени духовете", посочи членът на НИС на СДС Борис Марков.

Той припомни, че от СДС са внесли сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика с данни за проблеми в земеделското министерство преди повече от три месеца.

Преди повече от два месеца комисията написа официално писмо на прокуратурата във връзка с изясняването на предоставените от нас данни, но и до ден-днешен няма отговор, посочи Марков. 

"Единственото, което получаваме като отговор от управляващите, са едни безкрайни пиар акции. То не беше ловене на риба, пържене на риба, то не бяха подрязвания, танци и песни на народите", допълни той. 

"Оттук нататък безучастното стоене на премиера Борисов и оставянето на длъжност на министър Найденов и изпълнителния директор на фонда Светослав Симеонов го прави съучастник във всички тези корупционни практики", изтъкна Марков.

Разпространеното от СДС писмо е поредният фалшив документ на бившия изпълнителен директор на фонд „Земеделие” Калина Илиева, заявиха по повод обвиненията от фонд „Земеделие“.

Под № 01-1102/1400 от 25 юни 2010 г. в деловодството на ДФЗ има съвсем друг документ като текст и съдържание.

"Вероятно става въпрос и за фалшифициран подпис на сегашния изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов", посочват още от ведомството.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати