26 Април 2024 г. Петък

БСП зове са синьо-червен фронт срещу Борисов

2011-03-29 15:37:26

За БСП главният политически опонент е ГЕРБ и това правителство. Така лидерът на социалистите Сергей Станишев отговори на Иван Костов, който обвини премиера, че върви по стъпките на Царя и се сближава с червените с цел бъдеща коалиция на парламентарните избори.

"БСП ще се бори на следващите избори – президентски, местни и парламентарни, за наша победа и за реализация на нашата алтернатива", отсече обаче Станишев. 

Според него досега единствената ясна и категорична опозиция на ГЕРБ се нарича БСП.

"При всички приказки на Синята коалиция досега няма гласуване на вот на недоверие, с което сините да кажат, че са против това управление. Да заповядат, ако искат да се покажат като опозиция, да подкрепят един вот на недоверие, тогава ще ги признаем за опозиция на ГЕРБ", призова червеният лидер.

Според него, докато ГЕРБ са на власт, нищо нямало да се промени към по-добро за България.

Ако останат четири години да управляват, това щяло да е загубено време, в което страната ни се връщала назад във времена, които били забравени за българските граждани от гледна точка на стандарта на живот и институционалното развитие.

В тази връзка БСП ще продължи с протестите в цялата страна. На 1 май социалистите предвиждат не "тъжно празнуване", а ярък социален протест срещу кабинета на Борисов.

1 април – денят на лъжата, също ще бъде отбелязан подобаващо като "Деня на ГЕРБ". Социалистите имали богат фактологичен материал с множеството лъжи и неизпълнени обещания на управляващите. Конкретните прояви обаче все още се уточнявали.

"ГЕРБ от самото начало на управлението си заложиха на омразата. Това, заедно с крещящата некомпетентност, означава, че от кризата не може да се излезе, тя само ще се задълбочава", коментира още Станишев и добави, че е нужна нова политическа и обществена атмосфера.

Социалистите определиха като поредна безотговорна авантюра на управляващите намеренията на кабинета на ГЕРБ да разреши пари от т.нар. Сребърен фонд, който държавата трупа за бъдещи пенсии, да могат да се инвестират в акции на български дружества на фондовата борса, а сега това е забранено.

Червените алармираха още и за планиран "пладнешки обир" на държавни активи при приватизацията на дружества с държавно участие.

Корнелия Нинова заяви, че според решение на правителството средствата от приватизацията ще отидат за запълване на дупки в бюджета, а не в Сребърния фонд, както изисква законът. 

Имало и разминаване в планираните приходи. От Агенцията по приватизация предвиждат да получат 248,6 млн. лв., а в решението на Министерския съвет са записани 450 млн. лв.

Според Нинова "тази приватизация ще се проведе в пълна непрозрачност и в абсолютен административен хаос".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати