26 Април 2024 г. Петък

Борисов се страхувал да види Алексей на Дондуков 2

2011-03-29 12:28:06

Бойко Борисов се страхува най-много от моето участие в изборите.

Това заяви Алексей Петров, сочен за лидер на Октопода, който и днес се оказа без повдигнати обвинения, каквито бяха предварителните очаквания.

Бившата барета прекара 15 мин в Националната следствена служба. Следователите обаче били му прочели само показанията на анонимен свидетел.

Само преди седмица главният прокурор Борис Велчев и градският прокурор Николай Кокинов обещаха, че до дни на Петров ще бъде повдигнато обвинение.

И двамата се възмутиха от факта, че година и няколко месеца разследването не е приключило.

Поредното отлагане на финала на разследването е заради показания на анонимен свидетел, дадени в понеделник, съобщи адвокатът на Алексей Петров – Васил Василев.

Защитникът посочи, че за днес призовката е била именно за предявяване на материали по делото.

Алексей Петров коментира, че разследването срещу него се намира в нова фаза на изпълнение на политическа поръчка на наблюдаващия прокурор Светлозар Костов.

"Мисля, че се налага нова целесъобразност покрай изборите, за разлика от миналия август, когато той ме заплашваше, че ако не изпълня негови искания, делото срещу мен ще бъде разделено и ще съм служебно осъден", коментира бившата барета.

Сега тактиката била друга – забавя се предявяването на материалите.

„Аз трябва да остана в неустановен статут, за да може да се твърди, че съм престъпникът на прехода”, заяви още Петров по повод това, че вече 14 месеца няма внесен обвинителен акт по „Октопода“.

Той призова главния прокурор да изведе хора като Светлозар Костов от прокуратурата заради грубо вмешателство в икономическия и политическия живот на страната.

"Крайно време е прокуратурата от обслужваща да си вземе ролята на контролна. Някой ден историята ще потърси отговорност от прокуратурата за случилите се безобразия в тази година и половина", отсече бившата барета.

Той посочи, че държавното обвинение е "единствената безконтролна институция пред публиката".

По повод заявеното намерение Петров да се включи в президентските избори бившият съветник в ДАНС беше категоричен, че ще се състезава само ако Борисов е кандидат.

По думите му от него се страхувал най-много този, който го познава най-добре.

"Това е факторът на най-високо ниво в управлението на държавата – именно премиерът, както и бивши колеги от ДАНС, а също и хора с големи интереси в банковите среди", заяви още Алексей Петров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати