27 Април 2024 г. Събота

Борисов по стъпките на Царя - сближава се с БСП

2011-03-28 15:26:21
Бойко Борисов подготвя сближаване на позициите между ГЕРБ и БСП и се готви да повтори варианта, през който премина Симеон Сакскобургготски, прогнозира лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според него на предстоящия вот ще има формално съперничество между формацията на Борисов и социалистическата партия, но след следващите парламентарни избори не е изключена коалиция.

Борисов правил опит да преговаря с всички, за да запази властта си – Алексей Петров, Георги Първанов, Русия и БСП. 

Аргументът на тъмносините е, че скандалите отпреди 2 месеца около СРС-тата например, вече са затихнали, обвиненията са "отсечени като с нож", което и пораждало съмненията за договорки. 

„Не носим отговорност за политиката на това правителство, а оценката за нея ще бъде на предстоящите избори“, категоричен беше Иван Костов. 

По думите на Командира правителството на ГЕРБ се е провалило в политиката на реформите за справяне с кризата. 

"Кризата тръгнала да обикаля света, върнала се в България и си казала – вкъщи си е най-добре", образно се изрази лидерът на ДСБ. 

„Няма световна криза, сега световната икономика "бумти", но България е в криза, подчерта Костов. 

ГЕРБ да не се оправдават със световното положение, премиерът Бойко Борисов да показва, че е направил саможертва, като е съставил правителство, не ми импонира, това не е език на политик“, отбеляза още Командира. 

Според оценката на ДСБ България се движи в обратна посока, кризата се задълбочава, с над 33 процента са се сринали преките чуждестранни инвестиции у нас през миналата година. 

Иван Костов подчерта, че сравнението между България, от една страна, и ЕС като цяло и САЩ, от друга, показва според партията, че у нас положението е печално. 

„Вместо да води политика в интерес на гражданите, Борисов обещава светло бъдеще, евтин ток, магистрали и присъствие в Пакта на еврото“, коментира той.

От ДСБ смятат, че правителството ще опита всякакви способи за повишаване на доходите, но това ще е за сметка на увеличаване на бюджетния дефицит. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати