20 Април 2024 г. Събота

Касим Дал: Последен опит да променим ДПС отдолу нагоре

2011-03-28 05:11:54

Правим последен опит да променим ДПС отдолу нагоре, заяви Касим Дал на днешната среща-дискусия с негови привърженици в зала 6 на НДК.

Никога не е късно, важното е, когато разбереш истината, да не мълчиш, каза Дал, който беше изключен от партията, след като подаде оставка като член на ръководството и пусна писмо до областните структури с критики към ръководството на партията и особено срещу лидера й Ахмед Доган.

Касим Дал не отговори на въпроса дали ще прави нова партия, ако не успее да промени ДПС "отдолу нагоре". Започваме срещи по регионите, ще се видим с хората и тогава ще решим какво да правим. 

Тук имаше много хора от ДПС, сигурно ще ги изключат и тях, ако това стане, ще решаваме какво да предприемем, посочи Дал. На дискусията той коментира пред участниците в срещата, че не се чувства изключен от ДПС. 

Все едно баща да се откаже от сина си, допълни Дал. Каузата "ДПС" се роди от болката на хората, най-унизените и онеправданите изградиха движението, посочи той. 

За съжаление каузата се превърна в символ на корупция и далавера, а за всеки, който носи турско име, се смята, че е член на ДПС, допълни Дал. Според него ДПС и вън, и вътре е в изолация, както и лидерът Ахмед Доган, който по думите му не се среща с никого. 

В Турция например живеят 500 000 български избиратели и оттам на последните избори получихме почти 90 хиляди гласа, а той един път не се е срещнал с тези хора, освен това вече трети мандат не стъпва в парламента, каза Касим Дал. 

Но това ще свърши, ще бъдем заедно, ще станем много повече и ще работим тези хора да си отидат, а ако не си отидат, ще ги пометем, заяви той и думите му бяха посрещнати с аплодисменти. 
С това ръководство ДПС няма никакъв шанс, ние изгорихме всеки, до когото се докоснахме, коментира Дал. Той се обърна към младежите и посочи, че те трябва да поемат отговорността за промяната в ДПС.

Участниците в срещата настояваха за по-конкретни стъпки, с които да се извърши промяната, и искаха да знаят каква алтернатива предлага Дал. Те предложиха да има гражданско движение за промени в ДПС, което да работи за обновяването на партията. 

Според някои от присъствалите на срещата няма начин да не се разцепи ДПС. Те смятат, че Ахмед Доган никога няма да си подаде оставката и изборите ще бъдат пробният камък за лидерството в ДПС. 

ДПС трябва да остане същото, но не със същите хора, те опорочават тези, които са изстрадали тази кауза, коментираха други участници. Един от тях на шега предложи да се досъберат пари за летяща чиния на Ахмед Доган и за еднопосочен билет. 

Александър Маринов, член на МДПС, поиска ново ръководство, подготвени грамотни хора, които да оглавят партията, и да работят за преодоляването на капсулацията й. 

Дал отговори, че в момента те застават срещу статуквото, "което не се харесва не само на Доган, но и на други партии, като "Атака" например, които се хранят от противопоставянето". 

Той посочи, че преди да се начертаят други стъпки, първо трябва да се направят срещите по места, включително и на общите събрания на ДПС преди изборите, а после да се направи нова среща на хората, които искат промяна в движението, и да се анализират резултатите.

Участниците в дискусията излязоха в декларация, в която настояват за смяна на ръководството на ДПС и за отстраняването на бившите агенти на ДС от участие в политическия и в стопанския живот на страната.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати