27 Април 2024 г. Събота

Протестиращи срещу цените на горивата бутат колите си

2011-03-27 14:31:18

Протестиращите срещу високите цени на горивата в София бутаха колите си по булевард Цариградско шосе в посока центъра, предаде Агенция “Фокус”. 

Тъй като шествието беше спирано на няколко пъти и се наложи през няколко минути да палят двигателите и да ги гасят, идеята сега е с бутане на автомобилите да спестят бензин. 

Шествието се придвижва бавно, пеша, с надути клаксони и развети знамена. Трите платна на булеварда са плътно запълнени от автомобили. Крайната точка на протестиращите е площадът пред Народното събрание. 

Част от протестиращите блокираха локалното платно на бул. Цариградско шосе, тъй като оттам можеше да се преминава. За няколко минути се образува голяма колона от автомобили. 

В Пловдив на сборния пункт се събраха около 700-800 автомобила с по минимум двама души в тях. Четири лъча с автомобили ще навлязат в града, а протестиращите ще настояват за цена на горивата от 2 лева. Поетапно за около час-час и половина ще бъдат блокирани възлови пътни артерии в града.

И в Добрич шофьори преминаха в протестно шествие. Недоволните граждани подкараха личните си автомобили с натиснати клаксони и развети национални знамена по булевард "Добруджа" до изхода на Добрич за Балчик.

Граждани протестират трета поредна неделя в Добрич срещу скъпия бензин. При първите акции на недоволство водачите зареждаха минимални количества горива на бензиностанции.

Протестиращите срещу високите цени на горивата във Варна затвориха автомагистрала „Хемус” и в двете посоки София – Варна. Протестиращите няма да зареждат гориво за жълти стотинки, а бойкотират работата на бензиностанцията. В шествието участват над 1000 души, повече от 500 коли и мотоциклетисти. В протеста участват и таксиметрови шофьори. 

В момента колоната се движи в трите платна на магистралата. 
Има засилено полицейско присъстие в района на магистралата. Протестът е заради високите цени на горивата и се провежда за втори път във Варна. Исканията на протестиращите са свързани с това цената на горивата да бъде до 2 лв.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Варна


Новини
Възстановен е палатковият лагер пред община Варна, съобщи bTV.Първоначално от полицията се опитаха да ги спрат, след което се отдръпнаха.След като в сряда той беше преместен в пешеходн ...
Новини
"Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента!" Така коментира в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних съмненията за заразени от новия вирус в крайморския град.По думит ...
Новини
Спешно събарят незаконни къщи във варненската ромска махала "Максуда". Събарянето е по разпореждане на кмета на Варна Иван Портних. Причината е свличане на земна маса, която е паднала върх ...
Новини
След поредица отлагания, „синята зона“ във Варна най-после ще заработи. Това ще стане официално утре - 11 юли, съобщиха на пресконференция в общината, предаде репортер на Moreto.net.В &b ...
Новини
Планини от боклуци и лоша миризма притесниха жителите на морската столица насред летния сезон. Вече пети ден боклуците в най-големия район във Варна се трупат и не се извозват, съобщи Нова тел ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати