28 Март 2024 г. Четвъртък

Нарцис за Бойко от Пловдив

2011-03-27 14:19:15

Невиждана блокада обхвана Пловдив този следобед. Всички входно-изходни артерии на града са задръстени от протестиращи шофьори, които във всички ленти за движение са подредили автомобилите си в колони. 

„Не сме доволни от високите цени на бензина, искаме цена за литър от 2 лева”, заяви пред Dnes.bg организаторът на протеста Николай Гаров. 

Под блокада са Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Пазарджишко и Кометевско шосе. Заклещени в протеста останаха десетки междуградски автобуси и пътниците в тях. В неделното им разписание цари пълен хаос, потвърдиха за Dnes.bg от трите автогари в Пловдив. 

„Това цвете е за Бойко и за всички управляващи, които са се надули като нарциси и са забравили за проблемите на народа”.

На изхода за Свиленград тарикати се опитаха за заобиколят блокадата, но протестиращите бързо реагираха и направиха жива верига с телата си, като блокираха и допълнителната лента за движение.

За момента протестът минава мирно, шофьорите чоплят семки и коментират цените на горивата. 

Протестът се оказа и доходоносен бизнес за продавачите на слънчоглед и минерална вода, които тръгнаха между колите и предлагаха стоката си за левче. 

Към 17 часа блокадата все още не беше вдигната и над 8000 коли останаха блокирани на всички входно-изходни артерии в Пловдив. В Пазарджик блокираните автомобили са 2000.

Протестиращи в София срещу високите цени на горивата пешеходци блокираха движението в едното платно на бул. "Цар Освободител", в посока от Народното събрание към "Орлов мост". Преди това протестиращите се бяха събрали на митинг пред Народното събрание и бе съобщено, че един от организаторите на протеста - Борислав Райчев, е бил отведен в Първо РПУ. Тази информация засега не е потвърдена от МВР. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Пловдив


Новини
Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинд ...
Новини
Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Н ...
Новини
Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите т ...
Новини
Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бю ...
Новини
Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ст ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати